Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
Kategóriák
Centrometal El-Cm ePlus 18 kW elektromos / villany kazán központi fűtéshez és indirekt HMV tartállyal kiegészítve használati meleg víz előállításhoz
Kép 1/10 - Centrometal El-Cm ePlus 18 kW elektromos / villany kazán központi fűtéshez és indirekt HMV tartállyal kiegészítve használati meleg víz előállításhoz
Kép 2/10 - Részegységek - Centrometal El-Cm ePlus
Kép 3/10 - ePlus kapcsolási séma indirekt HMV előállításhoz
Kép 4/10 - Digitális kijelző - Centrometal El-Cm ePlus
Kép 5/10 - Befoglaló méretek - Centrometal El-Cm ePlus
Kép 6/10 - Műszaki adatok - Centrometal El-Cm ePlus
Kép 7/10 - Energia cimke
Kép 8/10 - Centrometal El-Cm ePlus
Kép 9/10 - Centrometal El-Cm ePlus
Kép 10/10 - Centrometal El-Cm ePlus
Ha részletfizetéssel vásárolná meg a terméket, helyezze a kosárba, majd a fizetési módnál jelölje be Cetelem Online Áruhitelt.
INGYENES KISZÁLLÍTÁS
INGYENES KISZÁLLÍTÁS
magyarországi címre
SZERVIZ SZOLGÁLTATÁS
SZERVIZ SZOLGÁLTATÁS
országos lefedettség
ALKATRÉSZ ELLÁTÁS
ALKATRÉSZ ELLÁTÁS
saját raktárkészletről
Centrometal El-Cm ePlus 18 kW elektromos kazán központi fűtéshez és indirekt HMV tartállyal kiegészítve használati meleg víz előállításhoz
365.990 Ft (288.181 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Centrometal El-Cm ePlus 18 kW elektromos kazán központi fűtéshez és indirekt HMV tartállyal kiegészítve használati meleg víz előállításhoz

365.990 Ft (288.181 Ft + ÁFA)
Menny.:db


Extra alacsony zajterhelésű, 18 kW teljesítményű elektromos vízteres kazán központi fűtéshez radiátoros és padlófűtéshez illetve indirekt HMV tartállyal kiegészítve használati meleg víz előállításhoz, 99%-os hatásfokkal.


Információ: 30/321-7971 vagy 30/556-3274
Elérhetőség: Utolsó 20 db raktáron
Várható szállítás: 2023. október 06.
Szállítási díj: Ingyenes

Leírás és Paraméterek


Centrometal El-Cm ePlus 18 kW

Hivatalos megnevezése elektromos vízteres kazán, de a köznyelv használja a villany kazán, villany cirkó, elektromos fali kazán elnevezést is. Olyan elektromos üzemű fűtőelemekkel ellátott kazánok, melyek a kazánban lévő vízmennyiséget, a beállított előremenő vízhőmérséklet igényt figyelembe véve automatikusan felfűtik. A kazán automatikus indítását és leállítását szoba termosztát végzi, mely a felhasználó által beállított szoba hőmérséklet érték alapján szabályozza a működést. 
Extra alacsony zajterhelésű, 18 kW teljesítményű elektromos vízteres kazán központi fűtéshez és indirekt HMV tartállyal kiegészítve használati meleg víz előállításhoz, 99%-os hatásfokkal, 
és a vezérlőpanelen manuálisan 3 teljesítmény lépcsőben leszabályozható maximális teljesítménnyel.

Centrometal El-Cm ePlus elektromos kazán bemutató videó:

Centrometal El-Cm ePlus elektromos kazán rövid animációs videó:

A beállítható maximális teljesítménynek köszönhetően, a kazán nem csak 18 kW, hanem 2/4/6/8/10/12/14/16/18 kW beállított maximális teljesítménnyel is üzemeltethető. (a csökkentett maximális felvett teljesítmény értelem szerűen a leadott hőteljesítményt is csökkenti)

Fűtési meleg víz előállítás 10-80°C vezérlet hőmérséklet és 0,8-2,2 bar üzemi nyomás tartományban, míg használati meleg víz előállítás 
10-70°C hőmérséklet tartományban áll rendelkezésre.
Az El-Cm ePlus kazán gyárilag beépített fűtési keringető szivattyúval, az indirekt használati meleg víz tartály megfűtéséhez HMV hőmérséklet érzékelő valamint váltó szelep csatlakozással, illetve vezérléssel, ezen kívül tágulási tartállyal, és a működéshez szükséges biztonsági berendezésekkel szállított.

Üzemeltetéséhez három fázisú elektromos csatlakoztatás szükséges (230 V bekötés kizárólag a 4,5 / 6 / 9 kW esetén lehetséges), a kazán tág üzemi nyomás tartományának köszönhetően nyitott és zárt fűtési rendszerre egyaránt kapcsolható (a fűtésrendszer minimális nyomása a kazán működéséhez 0,3 bar).

Az indirekt használati meleg víz tartályon keresztül biztosított hálózati meleg víz ellátás gyors és nagy teljesítményű meleg víz felfűtést és rendelkezésre állást garantál. A kazán intelligens HMV és váltó szelep vezérlésének köszönhetően a legegyszerűbb indirekt használati meleg víz tartállyal együtt is hatékonyan üzemeltethető. A kazán és az indirekt használati meleg víz tartály bekötési sémája a kazán képek között megtalálható. Az indirekt használati meleg víz tartály (ide kattintva találhatóak) felárért rendelhető, nem része az elektromos  kazánnak. A meleg víz vételi pontok számától függetlenül, megfelelő méretezés esetén, folyamatos és hőingadozás nélküli hálózati meleg víz ellátást nyújt.

Amennyiben egy időben legfeljebb két ponton szükséges a használati meleg víz vétel, jól használható alternatívát kínál a kombi kialakítású elektromos kazán is. Ezek a berendezések a fűtési funkció mellett, átfolyó rendszerben képesek használati meleg vizet előállítani. (Lásd, Termostroj Termo Kombi)

Teljesen hangtalan üzemű és kisméretű, működtetéséhez sem légcsere, sem kémény nem szükséges, melynek köszönhetően a lakásban bárhol felszerelhető.

Elektromos kazán CSOMAGAJÁNLATOK - csomagban még kedvezőbb áron! (kattintson a lenti képre)

Csomagajánlat

Letölthető prospektus. A letöltéséhez kérjük kattintson a lenti képre.



GYIK = gyakran ismételt kérdések a Centrometal El-Cm ePlus 18 kW kazánhoz

    
A meleg vizes központi fűtési rendszerekre kialakított kazán bármely radiátoros, padló vagy fal fűtési rendszerbe beköthető.
Az előremenő vízhőmérséklete széles hőmérséklet tartományban (10-80°C), a vezérlő panalen 1°C fokos hőmérséklet lépcsőben beállítható.


Indirekt használati meleg víz tartállyal kiegészítve a kazán és vezérlése alkalmas 10-70
°C hőmérséklet tartományban használati meleg víz előállítására is. A kazán vezérlésen beállítható a kívánt használati víz hőmérséklet és a fűtéssel szembeni prioritási időszak, és a kazán a beállításnak megfelelően automatikusan biztosítja ingatlanának fűtési és használati meleg víz előállítását.
Fontos, hogy a fűtési rendszerbe szükséges egy motoros három járatú váltószelep bekötése is, melyet a kazánba kell bekötni, hogy annak működtetését a kazánb vezérlése tudja biztosítani. (lásd kazán képek)
A haszanálati meleg víz előállításhoz továbbá szükséges egy hőmérséklet érzékelő is, mely a kazán alapfelszereltségét képezi. Ezen hőmérésklet érzékelő is a kazán vezérlésébe kerül bekötésre. Így a kazán folyamatosan képes nyomon követni a használati meleg víz tartályban a hőmrésékletet és szükség esetén automatikusan képes elindítani a kazán működését.


  
A 18 kW-os Centrometal elektromos kazán gyárilag előkészített három fázisú elektromos hálózatra való csatlakoztatásra.
Ami fontos, hogy a berendezés bekötéséhez szükséges hálózati feszültség (kismegszakító) rendelkezésre álljon, illetve a kazán közvetlen elektromos bekötése a megfelelő keresztmetszetű vezetővel történjen.


Az elektromos kazán üzemeltetésnek az egyik legfontosabb kérdése, hogy a megfelelő Amper mennyiség az elektromos hálózatban rendelkezésre áll-e.
A 18 kW-os kazán üzemeltetéséhez 3 x 26 Amper rendelkezésre kell, hogy álljon. Kérjük vegye figyelembe a szükséges elektromos hálózat méretezéséhez az ingatlan összes elektromos fogyasztójának teljesítményét. Amennyiben alul méretezik az elektromos hálózatot, több eszköz együttes működtetése esetén a kismegszakító folyamatosan leveri a biztosítékot.

 

 
A 18 kW-os elektromos kazán rendkívül magas működési hatásfokkal üzemel. A gyakorlatban a felvett elektromos teljesítmény szinte teljes egésze megjelenik hőenergiaként a rendszerben.
 


A kazán maximális teljesítménye kilenc lépcsőben manuálisan, a vezérlőpanelen lehatárolható.
A beállítható kazán teljesítmény lépcsők 2/4/6/8/10/12/14/16/18 kW. Kérjük vegye figyelembe, hogy a csökkentett teljesítményű lépcsőkben a felvett és leadott maximális teljesítmény is eltér a maximális kazán teljesítménytől.



Az ePlus 18 kW-os kazán teljesítménye 0-18 kW-os modulált teljesítmény tartományban áll rendelkezésre. Ennek köszönhetően a hatásfokát megtartva, kilenc lépcsőben (2/4/6/8/10/12/14/16/18 kW) szabályozza a pillanatnyi teljesítményét a hőigényhez igazodva. A kazán PID vezérlése a működés során figyelembe veszi a kazán víz hőmérséklet változásának dinamikáját is. A vezérlés számol a hőleadó fűtőelemekben rendelkezésre álló pillanatnyi hőtartalékokkal és ennek megfelelően kapcsolja le, akár a beállított víz hőmérséklet elérése előtt is a fűtőelemek teljesítményét, illetve ugyanígy a víz hőmérséklet csökkenésekor számol a fűtőelemek hőleadásának reakció idejével. A cél, hogy minél kisebb túllendüléssel, és minél kisebb energia pazarlással legyen képes biztosítani, a felhasználó által meghatározott előre menő víz hőmérsékletet.
 


A teljesítményre vonatkoztatott kifűtési kapacitás az ingatlan hőszigeteltségétől függően, az ingatlan alapterületétől, átlagos belmagasságától, homlokzatának és nyílászáróinak hőszigeteltségi színvonalától függ.
Új építésű ingatlanok esetén akár 200 m2felújított (homlokzati hőszigeteléssel és korszerű nyílászárókkal) ingatlanok esetén 160 m2, míg régi típusú nyílászárókkal és külső szigetelés nélküli lakások vagy családi házak esetén 120 m2 hasznos alapterület befűtésében gondolkodhat. 

 


Az elektromos kazánok működése rendkívül pontosan szabályozott és ennek köszönhetően környezetbarát energia felhasználású. A teljesítményét a teljes modulált teljesítmény tartományban maximális hatásfokkal képes biztosítani. Ennek köszönhetőn elhanyagolható túlfűtéssel biztosítja Önnek a beállított előremenő fűtési víz hőmérsékletet.
Digitális és moduláris fűtési teljesítmény szabályzása három teljesítmény lépcsőben 0-99% között működik, melynek megfelelően a fűtési teljesítmény lépcsőket az aktuális hőigénynek megfelelően kapcsolja be, vagy le automatikusan a vezérlés.
Az intelligens vezérlésnek köszönhetően az elektromos kazán csak a nagyobb fűtési meleg víz kapacitás igények esetén működik maximális teljesítményen.

 


Elhanyagolható zajterhelés mellett, gyakorlatilag hangtalan üzemű berendezés, melyet a lakás vagy ház bármely részén felszerelhet. Működése sem kéményt sem friss levegőt nem igényel.
 


Az elektromos kazán alapfelszereltségben egy beépített ERP Ready, WILO Yonos PARA MSL 12/6 ERP ¾”, frekvencia szabályozott, korszerű és minimális áram fogyasztással (3-45 Wh) bíró főköri keringető szivattyúval szerelt.
 


Az elektromos kazán alapfelszereltségben egy galvanizált küldő és belső felületű, zárt tágulási tartállyal szerelt (8 liter). 
 


Bár lehetséges az elektromos kazánt egy beállított előremenő vízhőmérséklettel folyamatos üzemben is használni, a felhasználói kényelem és a takarékos működtetés érdekében üzemeltetéséhez szoba termosztát használata javasolt, mely az aktuális hőigényt figyelembe véve indítja vagy állítja meg a kazánt. 

 


Az El-Cm ePlus kazán a vásárlástól számított 4 év teljeskörű garanciával rendelkezik a kazántest hegesztési minőségére vagy víz szivárgásra, valamint a kazán beépített elektromos komponenseire. FONTOS! A garancia feltétele a mágneses iszapleválasztó beépítése a fűtési rendszer visszatérő ágába.



Letölthető Műszaki adatok / Műszaki rajzok / Telepítési és használati útmutató / Energia címke. A letöltéshez kattintson a lenti képekre.


                       


A Centrometal El-Cm ePlus 18 kW elektromos kazán fontosabb műszaki jellemzői:

 • Alsó előremenő és visszatérő fűtési rendszer csatlakozás (3/4")
 • Alsó kialakítású töltő ürítő csatlakozás és szelep
 • Kazán víz hőmérséklet érzékelő (elektronikus, beállított és aktuális érték megjelenítése a kezelő panelen)
 • Kazán túlmelegedés esetén (85°C felett) mechanikusműködésű biztonsági termosztát, 3°C alatt és 85°C felett automatikus szivattyú működtetés elfagyás és túlhevülés elleni védelem
 • Alacsony vagy túlnyomás esetén (0,5 bar alatt / 2,5 bar felett) biztonsági kapcsoló, mely megakadályozza a kazán működését 
 • Kazán nyomás érzékelő (aktuális nyomás érték megjelenítése a kezelő panelen) 
 • Frekvencia szabályzott főköri keringető szivattyú (ERP Ready) túláram elleni védelemmel és ráépített automatikus légtelenítő szeleppel (a kazán fűtési funkciójának leállása után 2 perces után futással) 
 • Beépített biztonsági szelep túlnyomás esetére (3 bar)
 • IP40-es érintésvédelmi besorolás 
 • Kazántest 15 mm vastagságú hőszigeteléssel 
 • Kazántest felső részén elhelyezett gyors-légtelenítő szelep
 • Beépített tágulási tartály (8 liter) 
 • Elektromos fűtőbetétek (3 db 2000 Wattos), fűtőelemenkénti kapcsolási lehetőséggel 
 • Pontos teljesítmény szabályzást biztosító PID elven megvalósuló kazánvezérlés, szoba termosztát, váltószelep és külső hőmérséklet érzékelő bekötési lehetőséggel
 • Kazán előremenő fűtési és az indirekt HMV tartály használati meleg víz hőmérsékletének szabályzása (HMV biztosítás prioritási időszakának beállítási lehetősége) 
 • Automatikus kazán fagyás elleni védelem 
 • Kazán teljes teljesítményének felépítése teljesítmény lépcsőként 3 mp-es időeltolásokkal 
 • Beszerelése szakembert igényel, de egy ellenőrzési lista kitöltése után, további kötelező beüzemelés vagy műszaki szemle nélkül használatba vehető
 • A fűtési rendszerekhez elfagyás elleni védelemnek a gyártó a ThermoFluid​ típusú hőközlő folyadék használatát javasolja


A Centrometal El-Cm ePlus 18 kW kazán alapfelszereltsége:

 • vízteres kazántest digitális vezérléssel és elektromos fűtőbetétekkel
 • kazántest burkolat és rögzítési eszközök a falra való felszereléshez
 • beépített fűtési szivattyú, tágulási tartály és biztonsági berendezések
 • magyar nyelvű kezelési utasítás
 • 4 év teljes körű garancia​


Rendelhető kiegészítők (lásd lent, Kapcsolódó termékek):

 • manuális vagy digitális szoba termosztát
 • indirekt használati meleg víz tartály
 • 3-járatú motoros váltószelep szett

GYÁRTÓ Centrometal d.o.o.
FELHASZNÁLÁS CÉLJA fűtés és meleg víz előállítás HMV tartállyal
ELEKTROMOS CSATLAKOZÁS TÍPUSA 400V (3 fázis)
TELJESÍTMÉNY KATEGÓRIA (kW) 18 kW
FŰTÉSI RENDSZER TÍPUSA nyitott és zárt
MAXIMÁLIS ÜZEMI HŐMÉRSÉKLET 80 °C
KAZÁN FELSZERELTSÉG beépített keringető szivattyúval és tágulási tartállyal
Wi-Fi VEZÉRLÉS nem

Csomag ajánlatok

Centrometal El-Cm ePlus 18 kW + Mágneses iszapleválasztó szett
Centrometal El-Cm ePlus 18 kW + Falcon 3 járatú váltószelep és mozgató motor szett (3/4")
Centrometal El-Cm ePlus 18 kW + Falcon 3 járatú váltószelep + FALCON Classic Control vezetékes digitális szobatermosztát fűtéshez vagy hűtéshez (3A) szett
Centrometal El-Cm ePlus 18 kW + Falcom 3 járatú váltószelep + Mágneses iszapleválasztó + FALCON Classic Control vezetékes digitális szobatermosztát fűtéshez vagy hűtéshez (3A) szett
Centrometal El-Cm ePlus 18 kW + COMPUTHERM Q7 RF vezeték nélküli digitális szobatermosztát szett
Centrometal El-Cm ePlus 18 kW + Mágneses iszapleválasztó + COMPUTHERM Q7 RF vezeték nélküli digitális szobatermosztát szett
Centrometal El-Cm ePlus 18 kW + Falcon 3 járatú váltószelep és mozgató motor (3/4") + COMPUTHERM Q7 RF vezeték nélküli digitális szobatermosztát fűtéshez vagy hűtéshez
Centrometal El-Cm ePlus 18 kW +Falcon 3 járatú váltószelep + Mágneses iszapleválasztó + COMPUTHERM Q7 RF vezeték nélküli digitális szobatermosztát fűtéshez vagy hűtéshez
Centrometal El-Cm ePlus 18 kW + Falcon 3 járatú váltószelep + FALCON WIFI Control programozható digitális szobatermosztát központi fűtéshez és hűtéshez (3A) szett
Centrometal El-Cm ePlus 18 kW + Falcon 3 járatú váltószelep + Mágneses iszapleválasztó + FALCON WIFI Control programozható digitális szobatermosztát központi fűtéshez és hűtéshez (3A) szett

Kapcsolódó termékek

COMPUTHERM TR-010 vezetékes mechanikus szobatermosztát

Rendelhető, száll. 30 munakanap
5.190 Ft (4.087 Ft + ÁFA)
Árukereső.hu Árukereső.hu