Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
Termékek Menü
Ár:
311.400 Ft (245.197 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Ha részletfizetéssel vásárolná meg a terméket, helyezze a kosárba, majd a fizetési módnál jelölje be Cetelem Online Áruhitelt.

Termostroj Termo Mini 12 kW elektromos kazán motoros váltószeleppel - központi fűtéshez és HMV tartállyal kiegészítve használati meleg víz előállításhoz

Ár:
311.400 Ft (245.197 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Extra alacsony zajterhelésű, 12 kW teljesítményű elektromos vízteres kazán központi fűtéshez és indirekt HMV tartállyal kiegészítve használati meleg víz előállításhoz, 99%-os hatásfokkal. Novasfer 3 járatú motoros váltó szelep és HMV tartály hőmérséklet érzékelő, valamint a kazán HMV vezérlése az alapfelszereltségét képezi.


Információ: 30/321-7971 vagy 30/556-3274

Gyártó: Termostroj d.o.o.
Elérhetőség: 1 db raktáron
Várható szállítás: 2021. augusztus 02.
Szállítási díj: Ingyenes

Leírás és Paraméterek

Termostroj Termo Mini 12 kW elektromos kazán

Extra alacsony zajterhelésű, 12 kW teljesítményű elektromos vízteres kazán központi fűtéshez és indirekt HMV tartállyal kiegészítve használati meleg víz előállításhoz, 99%-os hatásfokkal, és a vezérlőpanelen manuálisan 2 teljesítmény lépcsőben leszabályozható maximális teljesítménnyel. 

A beállítható maximális teljesítménynek köszönhetően, a kazán nem csak 12 kW, hanem 6 kW beállított maximális teljesítménnyel is üzemeltethető. (a csökkentett maximális felvett teljesítmény értelem szerűen a leadott hőteljesítményt is csökkenti)

Fűtési meleg víz előállítás (radiátoros fűtés esetén 20-90°C, padlófűtési rendszer esetén 15-45°C) vezérlet hőmérséklet és 0,8-2,2 bar üzemi nyomás tartományban, míg használati meleg víz előállítás 10-65°C hőmérséklet tartományban áll rendelkezésre.
A Termostroj Termo Mini kazán gyárilag beépített fűtési keringető szivattyúval, az indirekt használati meleg víz tartály megfűtéséhez HMV hőmérséklet érzékelővel és Novasfer 3-járatú motoros váltó szeleppel, HMV vezérléssel, ezen kívül 6 literes zárt tágulási tartállyal, és a működéshez szükséges biztonsági berendezésekkel szállított.
Üzemeltetéséhez három fázisú elektromos csatlakoztatás szükséges (230V bekötés kizárólag a 6 és 9 kW esetén lehetséges), a kazán ajánlott üzemi nyomás tartománya 1,2-1,5 bar, maximális üzemi nyomása 2,5 bar (a fűtésrendszer minimális nyomása a kazán működéséhez 0,8 bar).

Az indirekt használati meleg víz tartályon keresztül biztosított hálózati meleg víz ellátás gyors és nagy teljesítményű meleg víz felfűtést és rendelkezésre állást garantál. A kazán intelligens HMV és váltó szelep vezérlésének köszönhetően a legegyszerűbb indirekt használati meleg víz tartállyal együtt is hatékonyan üzemeltethető. A kazán és az indirekt használati meleg víz tartály bekötési sémája a kazán képek között megtalálható.
A meleg víz vételi pontok számától függetlenül, megfelelő méretezés esetén, folyamatos és hőingadozás nélküli hálózati meleg víz ellátást nyújt.

Amennyiben egy időben legfeljebb két ponton szükséges a használati meleg víz vétel, jól használható alternatívát kínál a kombi kialakítású elektromos kazán is. Ezek a berendezések a fűtési funkció mellett, átfolyó rendszerben képesek használati meleg vizet előállítani. (Lásd, Termostroj Termo Kombi)

Teljesen hangtalan üzemű és kisméretű, működtetéséhez sem légcsere, sem kémény nem szükséges, melynek köszönhetően a lakásban bárhol felszerelhető.


GYIK = gyakran ismételt kérdések a Termostroj Termo Mini 12 kW kazánhoz

   
A meleg vizes központi fűtési rendszerekre kialakított kazán bármely radiátoros, padló vagy fal fűtési rendszerbe beköthető.
Az előremenő víz hőmérséklete széles hőmérséklet tartományban (radiátoros 20-90°C, padlófűtés 15-45°C), a vezérlő panelen 1°C fokos hőmérséklet lépcsőben beállítható.


Indirekt használati meleg víz tartállyal kiegészítve a kazán és vezérlése alkalmas 10-65°C hőmérséklet tartományban használati meleg víz előállítására is. A kazán vezérlésen beállítható a kívánt használati víz hőmérséklet, mely a kazán a beállításnak megfelelően automatikusan biztosítja ingatlanának fűtési és használati meleg víz előállítását.
Fontos, hogy a fűtési rendszerbe szükséges egy motoros három járatú váltószelep bekötése is, mely váltó szelep (Novasfer 3/4"), mozgató motor és a bekötéshez kábel alapfelszereltségben a kazánnal együtt szállított. A váltó szelepet a fűtési körbe szükséges bekötni, hogy annak működtetését a kazán vezérlése tudja biztosítani. (lásd kazán képek)
A használati meleg víz előállításhoz továbbá szükséges egy hőmérséklet érzékelő is, mely szintén a kazán alapfelszereltségét képezi. Ezen hőmérséklet érzékelő is a kazán vezérlésébe kerül bekötésre. Így a kazán folyamatosan képes nyomon követni a használati meleg víz tartályban a hőmérsékletet és szükség esetén automatikusan képes elindítani a kazán működését.


A 12 kW-os Termo Mini elektromos kazán gyárilag három fázisú elektromos hálózatra való csatlakoztatásra előkészített.
Ami fontos, hogy a berendezés bekötéséhez szükséges hálózati feszültség (kismegszakító) rendelkezésre álljon, illetve a kazán közvetlen elektromos bekötése a megfelelő keresztmetszetű vezetővel történjen (minimális vezeték keresztmetszet 5x4 mm2).


Az elektromos kazán üzemeltetésnek az egyik legfontosabb kérdése, hogy a megfelelő Amper mennyiség az elektromos hálózatban rendelkezésre áll-e.
A 12 kW-os kazán üzemeltetéséhez minimum 3 x 17,4 Amper rendelkezésre kell hogy álljon (kismegszakító 3x25 A).
Kérjük vegye figyelembe a szükséges elektromos hálózat méretezéséhez az ingatlan összes elektromos fogyasztójának teljesítményét. Amennyiben alul méretezik az elektromos hálózatot, több eszköz együttes működtetése esetén a kismegszakító folyamatosan leveri a biztosítékot.

 

 
A 12 kW-os elektromos kazán rendkívül magas működési hatásfokkal üzemel. A gyakorlatban a felvett elektromos teljesítmény szinte teljes egésze megjelenik hőenergiaként a rendszerben.

 


A kazán maximális teljesítménye két lépcsőben manuálisan, a vezérlőpanelen lehatárolható.
A beállítható kazán teljesítmény lépcsők 6/12 kW. Kérjük vegye figyelembe, hogy a csökkentett teljesítményű lépcsőkben a felvett és leadott maximális teljesítmény is eltér a maximális kazán teljesítménytől.


A Termo Mini 12 kW-os kazán teljesítménye 0-12 kW-os modulált teljesítmény tartományban áll rendelkezésre. Ennek köszönhetően a hatásfokát megtartva, két lépcsőben (6/12 kW) szabályozza a pillanatnyi teljesítményét a hőigényhez igazodva. A kazán PID vezérlése a működés során figyelembe veszi a kazán víz hőmérséklet változásának dinamikáját is. A vezérlés számol a hőleadó fűtőelemekben rendelkezésre álló pillanatnyi hőtartalékokkal és ennek megfelelően kapcsolja le, akár a beállított víz hőmérséklet elérése előtt is a fűtőelemek teljesítményét, illetve ugyanígy a víz hőmérséklet csökkenésekor számol a fűtőelemek hőleadásának reakció idejével. A cél, hogy minél kisebb túllendüléssel, és minél kisebb energia pazarlással legyen képes biztosítani, a felhasználó által meghatározott előre menő víz hőmérsékletet.

 


A teljesítményre vonatkoztatott kifűtési kapacitás az ingatlan hőszigeteltségétől függően, az ingatlan alapterületétől, átlagos belmagasságától, homlokzatának és nyílászáróinak hőszigeteltségi színvonalától függ.
Új építésű ingatlanok esetén akár 140-170 m2, felújított (homlokzati hőszigeteléssel és korszerű nyílászárókkal) ingatlanok esetén 120 m2, míg régi típusú nyílászárókkal és külső szigetelés nélküli lakások vagy családi házak esetén 80 m2 hasznos alapterület befűtésében gondolkodhat.

 


Az elektromos kazánok működése rendkívül pontosan szabályozott és ennek köszönhetően környezetbarát energia felhasználású. A teljesítményét a teljes modulált teljesítmény tartományban maximális hatásfokkal képes biztosítani. Ennek köszönhetőn elhanyagolható túlfűtéssel biztosítja Önnek a beállított előremenő fűtési víz hőmérsékletet.
Digitális és moduláris fűtési teljesítmény szabályzása két teljesítmény lépcsőben 0-99% között működik, melynek megfelelően a fűtési teljesítmény lépcsőket az aktuális hőigénynek megfelelően kapcsolja be, vagy le automatikusan a vezérlés.
Az intelligens vezérlésnek köszönhetően az elektromos kazán csak a nagyobb fűtési meleg víz kapacitás igények esetén működik maximális teljesítményen.


Elhanyagolható zajterhelés mellett, gyakorlatilag hangtalan üzemű berendezés, melyet a lakás vagy ház bármely részén felszerelhet. Működése sem kéményt sem friss levegőt nem igényel.


Az elektromos kazán alapfelszereltségben egy beépített ERP Ready, frekvencia szabályozott, korszerű és minimális áram fogyasztással (5-25 Wh) bíró főköri keringető szivattyúval szerelt. (Hmax=4 m / Qmax=2,6 m3/h / IP44)

 
Az elektromos kazán alapfelszereltségben egy galvanizált felületű, zárt tágulási tartállyal szerelt (6 liter / maximum 3 bar). 


Bár lehetséges az elektromos kazánt egy beállított előremenő víz hőmérséklettel folyamatos üzemben is használni, a felhasználói kényelem és a takarékos működtetés érdekében üzemeltetéséhez szoba termosztát használata javasolt, mely az aktuális hőigényt figyelembe véve indítja vagy állítja meg a kazánt. 

 
A Termostroj Termo Mini kazán a vásárlástól számított 10 év garanciával rendelkezik a kazántest hegesztési minőségére vagy víz szivárgásra, valamint 3 év garanciával a kazán beépített elektromos komponenseire és a keringető szivattyúkra.

FONTOS! A garancia feltétele a mágneses iszapleválasztó beépítése a visszatérő ágba.
A Termostroj Termo Mini 12 kW elektromos kazán fontosabb műszaki jellemzői:

 • Alsó előremenő és visszatérő fűtési rendszer csatlakozás (3/4")

 • Alsó kialakítású töltő ürítő csatlakozás és szelep

 • Kazán víz hőmérséklet érzékelő (elektronikus, beállított és aktuális érték megjelenítése a kezelő panelen)

 • Kazán túlfűtés esetére, 110°C felett biztonsági termosztát, összekapcsolva az áramvédő kapcsolóval / FI relé (manuális kazán újra indítás szükséges)

 • Kazán nyomás érzékelő

 • Kazántest levegő jelenlét érzékelő (automatikus kazán újra indulással a levegő eltávozása után)

 • Biztonsági kapcsoló alacsony feszültség esetére (automatikus kazán újra indulással)

 • Frekvencia szabályzott és letapadás mentes főköri keringető szivattyú, a szivattyún túláram elleni védelemmel és ráépített automatikus légtelenítő szeleppel

 • Beépített fűtési biztonsági szelep (3 bar)

 • Kazántest 19 mm vastagságú és nagy sűrűségű hőszigeteléssel

 • Beépített tágulási tartály (6 liter)

 • ELTRA márkájú, INOX elektromos fűtőbetétek, csoportokban való kapcsolási lehetőséggel

 • Pontos teljesítmény szabályzást biztosító PID elven megvalósuló kazánvezérlés

 • Kazán előremenő fűtési és az indirekt HMV tartály használati meleg víz hőmérsékletének szabályzása

 • Kazán maximális teljesítményének manuális lehatárolása

 • Kazán teljes teljesítményének felépítése teljesítmény lépcsőként 15 mp-es időeltolásokkal

 • Manuális szivattyú indítási lehetőség

 • Kazántest nyomásvizsgálat a gyártás során, a kazántest hegesztése valamint a kazán komplett összeépítése után is

 • Kazán elektromos szigetelés vizsgálat (500 V) a kazán gyártási folyamat végén

 • Üzemeltetéséhez szoba termosztát használata javasolt

 • Beszerelése szakembert igényel, de egy ellenőrzési lista kitöltése után, további kötelező beüzemelés vagy műszaki szemle nélkül használatba vehető

 • A fűtési rendszerekhez elfagyás elleni védelemnek a gyártó a ThermoFluid​ típusú hőközlő folyadék használatát javasolja

Letölthető használati útmutató:

Használati utasítás

A Termostroj Termo Mini 12 kW kazán alapfelszereltsége:

 • vízteres kazántest digitális vezérléssel és elektromos fűtőbetétekkel

 • kazántest burkolat és rögzítési eszközök a falra való felszereléshez

 • beépített fűtési szivattyú, tágulási tartály és biztonsági berendezések

 • 1 db Novasfer 3/4" három járatú váltó szelepből, mozgatómotorból és kábelből álló szett

 • 1 db hőmérséklet érzékelő HMV tartályhoz

 • magyar nyelvű kezelési utasítás

 • 10 év garancia a vízteres kazántest hegesztési minőségére, víz szivárgására, és 3 év garancia a kazán többi részére​


Rendelhető kiegészítők (lásd lent, Kapcsolódó termékek):

 • manuális vagy digitális szoba termosztát

 • indirekt használati meleg víz tartály


   

Gyártó Termostroj d.o.o.
Alapfelszereltségű keringtető szivattyú és zárt tágulási tartály igen
Elektromos csatlakozás típusa 400 V (háromfázisú)
Felhasználás célja központi fűtés és kiegészítő tartállyal indirekt használati meleg víz előállítás
Fűtési rendszer típusa nyitott és zárt fűtési rendszer
Garancia időtartama 10 év kazántest és 3 év teljeskörű
Kazán vezérlés fagyvédő funkcióval igen
Vezérlő panel típusa elektronikus digitális
Névleges teljesítmény 12 kW
Áramerősség igény 3x17,39 Amper
Elektromos fűtőbetét 2x6 kW
Max. üzemi hőmérséklet 90 °C
Víztartalom 5 lit.
Előrem./Visszat. csatlakozás 3/4 R
Max. üzemi nyomás 2.5 bar
Tömeg 32 kg
Szélesség 330 mm
Magasság 720 mm
Mélység 230 mm

Csomag ajánlatok

Termostroj Termo Mini HMV 12 kW + Mágneses iszapleválasztó szett

Termostroj Termo Mini HMV 12 kW + FALCON Classic Control vezetékes digitális szobatermosztát fűtéshez vagy hűtéshez (3A) szett

Termostroj Termo Mini HMV 12 kW + Mágneses iszapleválasztó + FALCON Classic Control vezetékes digitális szobatermosztát fűtéshez vagy hűtéshez (3A) szett

Termostroj Termo Mini HMV 12 kW + COMPUTHERM Q7 RF vezeték nélküli digitális szobatermosztát fűtéshez vagy hűtéshez szett

Termostroj Termo Mini HMV 12 kW + Mágneses iszapleválasztó + COMPUTHERM Q7 RF vezeték nélküli digitális szobatermosztát fűtéshez vagy hűtéshez szett

Termostroj Termo Mini HMV 12 kW + FALCON WIFI Control programozható digitális szobatermosztát központi fűtéshez és hűtéshez (3A) szett

Termostroj Termo Mini HMV 12 kW + Mágneses iszapleválasztó + FALCON WIFI Control programozható digitális szobatermosztát központi fűtéshez és hűtéshez (3A) szett

Termostroj Termo Mini HMV 12 kW + COMPUTHERM E280 programozható digitális Wi-Fi szobatermosztát szett

Termostroj Termo Mini HMV 12 kW + Mágneses iszapleválasztó + COMPUTHERM E280 programozható digitális Wi-Fi szobatermosztát szett

Termostroj Termo Mini HMV 12 kW + COMPUTHERM E300 programozható digitális Wi-Fi szobatermosztát szett

Termostroj Termo Mini HMV 12 kW + Mágnesen iszapleválasztó + COMPUTHERM E300 programozható digitális Wi-Fi szobatermosztát szett

Kapcsolódó termékek

Raktáron - 7 nap múlva átvehető
228.990 Ft (180.307 Ft + ÁFA)
Raktáron - 2 nap múlva átvehető
256.990 Ft (202.354 Ft + ÁFA)
Raktáron - 2 nap múlva átvehető
291.990 Ft (229.913 Ft + ÁFA)
Raktáron - 2 nap múlva átvehető
367.990 Ft (289.756 Ft + ÁFA)
Raktáron - 7 nap múlva átvehető
665.000 Ft (523.622 Ft + ÁFA)
Raktáron - 7 nap múlva átvehető
1.015.000 Ft (799.213 Ft + ÁFA)
Raktáron - 2 nap múlva átvehető
4.290 Ft (3.378 Ft + ÁFA)
Raktáron - 2 nap múlva átvehető
28.500 Ft (22.441 Ft + ÁFA)
Árukereső.hu Árukereső.hu