Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
Termékek Menü

Centrometal El-Cm ePlus 12 kW fali elektromos kazán központi fűtéshez és indirekt HMV tartállyal kiegészítve használati meleg víz előállításhoz

Ár:
235.000 Ft
214.500 Ft (168.898 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 20.500 Ft

Extra alacsony zajterhelésű, 12 kW teljesítményű elektromos vízteres kazán központi fűtéshez radiátoros és padlófűtéshez illetve indirekt HMV tartállyal kiegészítve használati meleg víz előállításhoz, 99%-os hatásfokkal.

Információ: 30/321-7971 vagy 30/556-3274
Elérhetőség: 7 db raktáron
Várható szállítás: 2019. október 24.
Szállítási díj: Ingyenes
Menny.:db

Csomag ajánlatok

Centrometal El-Cm ePlus 12 kW + Mágneses iszapleválasztó szett

Centrometal El-Cm ePlus 12 kW + Centrometal ( Novasfer) 3 járatú váltószelep és mozgató motor szett (3/4")

Centrometal El-Cm ePlus 12 kW + Centrometal ( Novasfer) 3 járatú váltószelep + Mágneses iszapleválasztó

Leírás


Centrometal El-Cm ePlus 12 kW

Hivatalos megnevezése elektromos vízteres kazán, de a köznyelv használja a villany kazán, villany cirkó, elektromos fali kazán elnevezést is. Olyan elektromos üzemű fűtőelemekkel ellátott kazánok, melyek a kazánban lévő vízmennyiséget, a beállított előremenő vízhőmérséklet igényt figyelembe véve automatikusan felfűtik. A kazán automatikus indítását és leállítását szoba termosztát végzi, mely a felhasználó által beállított szoba hőmérséklet érték alapján szabályozza a működést. 
Extra alacsony zajterhelésű, 12 kW teljesítményű elektromos vízteres kazán központi fűtéshez és indirekt HMV tartállyal kiegészítve használati meleg víz előállításhoz, 99%-os hatásfokkal, 
és a vezérlőpanelen manuálisan 6 teljesítmény lépcsőben leszabályozható maximális teljesítménnyel.

Centrometal El-Cm ePlus elektromos kazán bemutató videó:

A beállítható maximális teljesítménynek köszönhetően, a kazán nem csak 12 kW, hanem 10/8/6/4 és 2 kW beállított maximális teljesítménnyel is üzemeltethető. (a csökkentett maximális felvett teljesítmény értelem szerűen a leadott hőteljesítményt is csökkenti)

Fűtési meleg víz előállítás 10-80°C vezérlet hőmérséklet és 0,8-2,2 bar üzemi nyomás tartományban, míg használati meleg víz előállítás 
10-70°C hőmérséklet tartományban áll rendelkezésre.
Az El-Cm ePlus kazán gyárilag beépített fűtési keringető szivattyúval, az indirekt használati meleg víz tartály megfűtéséhez HMV hőmérséklet érzékelő valamint váltó szelep csatlakozással, illetve vezérléssel, ezen kívül tágulási tartállyal, és a működéshez szükséges biztonsági berendezésekkel szállított.

Üzemeltetéséhez három fázisú elektromos csatlakoztatás szükséges (230V bekötés kizárólag a 6 és 9 kW esetén lehetséges), a kazán tág üzemi nyomás tartományának köszönhetően nyitott és zárt fűtési rendszerre egyaránt kapcsolható (a fűtésrendszer minimális nyomása a kazán működéséhez 0,3 bar).

Az indirekt használati meleg víz tartályon keresztül biztosított hálózati meleg víz ellátás gyors és nagy teljesítményű meleg víz felfűtést és rendelkezésre állást garantál. A kazán intelligens HMV és váltó szelep vezérlésének köszönhetően a legegyszerűbb indirekt használati meleg víz tartállyal együtt is hatékonyan üzemeltethető. A kazán és az indirekt használati meleg víz tartály bekötési sémája a kazán képek között megtalálható. Az indirekt használati meleg víz tartály (ide kattintva találhatóak) felárért rendelhető, nem része az elektromos  kazánnak. A meleg víz vételi pontok számától függetlenül, megfelelő méretezés esetén, folyamatos és hőingadozás nélküli hálózati meleg víz ellátást nyújt.

Amennyiben egy időben legfeljebb két ponton szükséges a használati meleg víz vétel, jól használható alternatívát kínál a kombi kialakítású elektromos kazán is. Ezek a berendezések a fűtési funkció mellett, átfolyó rendszerben képesek használati meleg vizet előállítani. (Lásd, Termostroj Termo Kombi)

Teljesen hangtalan üzemű és kisméretű, működtetéséhez sem légcsere, sem kémény nem szükséges, melynek köszönhetően a lakásban bárhol felszerelhető.

Letölthető prospektus. A letöltéséhez kérjük kattintson a lenti képre.
GYIK = gyakran ismételt kérdések a Centrometal El-Cm ePlus 12 kW kazánhoz

    
A meleg vizes központi fűtési rendszerekre kialakított kazán bármely radiátoros, padló vagy fal fűtési rendszerbe beköthető.
Az előremenő vízhőmérséklet széles hőmérséklet tartományban (10-80°C), a vezérlő panelen 1°C fokos hőmérséklet lépcsőben beállítható.


Indirekt használati meleg víz tartállyal kiegészítve a kazán és vezérlése alkalmas 10-70
°C hőmérséklet tartományban használati meleg víz előállítására is. A kazán vezérlésen beállítható a kívánt használati víz hőmérséklet és a fűtéssel szembeni prioritási időszak, és a kazán a beállításnak megfelelően automatikusan biztosítja ingatlanának fűtési és használati meleg víz előállítását.
Fontos, hogy a fűtési rendszerbe szükséges egy motoros három járatú váltószelep bekötése is, melyet a kazánba kell bekötni, hogy annak működtetését a kazán vezérlése tudja biztosítani. (lásd kazán képek)
A használati meleg víz előállításhoz továbbá szükséges egy hőmérséklet érzékelő is, mely a kazán alapfelszereltségét képezi. Ezen hőmérséklet érzékelő is a kazán vezérlésébe kerül bekötésre. Így a kazán folyamatosan képes nyomon követni a használati meleg víz tartályban a hőmérsékletet és szükség esetén automatikusan képes elindítani a kazán működését.


  
A 12 kW-os Centrometal elektromos kazán gyárilag előkészített három fázisú elektromos hálózatra való csatlakoztatásra.
Ami fontos, hogy a berendezés bekötéséhez szükséges hálózati feszültség (kismegszakító) rendelkezésre álljon, illetve a kazán közvetlen elektromos bekötése a megfelelő keresztmetszetű vezetővel történjen.


Az elektromos kazán üzemeltetésnek az egyik legfontosabb kérdése, hogy a megfelelő Amper mennyiség az elektromos hálózatban rendelkezésre áll-e.
A 12 kW-os kazán üzemeltetéséhez minimum 3x17,4 Amper rendelkezésre kell hogy álljon.
Kérjük vegye figyelembe a szükséges elektromos hálózat méretezéséhez az ingatlan összes elektromos fogyasztójának teljesítményét. Amennyiben alul méretezik az elektromos hálózatot, több eszköz együttes működtetése esetén a kismegszakító folyamatosan leveri a biztosítékot.

 

 
A 12 kW-os elektromos kazán rendkívül magas működési hatásfokkal üzemel. A gyakorlatban a felvett elektromos teljesítmény szinte teljes egésze megjelenik hőenergiaként a rendszerben.
 


A kazán maximális teljesítménye hat lépcsőben manuálisan, a vezérlőpanelen lehatárolható.
A beállítható kazán teljesítmény lépcsők 2/4/6/8/10/12 kW. Kérjük vegye figyelembe, hogy a csökkentett teljesítményű lépcsőkben a felvett és leadott maximális teljesítmény is eltér a maximális kazán teljesítménytől.Az ePlus 12 kW-os kazán teljesítménye 0-12 kW-os modulált teljesítmény tartományban áll rendelkezésre. Ennek köszönhetően a hatásfokát megtartva, hat lépcsőben (2/4/6/8/10/12 kW) szabályozza a pillanatnyi teljesítményét a hőigényhez igazodva. A kazán PID vezérlése a működés során figyelembe veszi a kazán víz hőmérséklet változásának dinamikáját is. A vezérlés számol a hőleadó fűtőelemekben rendelkezésre álló pillanatnyi hőtartalékokkal és ennek megfelelően kapcsolja le, akár a beállított víz hőmérséklet elérése előtt is a fűtőelemek teljesítményét, illetve ugyanígy a víz hőmérséklet csökkenésekor számol a fűtőelemek hőleadásának reakció idejével. A cél, hogy minél kisebb túllendüléssel, és minél kisebb energia pazarlással legyen képes biztosítani, a felhasználó által meghatározott előre menő víz hőmérsékletet.

 


A teljesítményre vonatkoztatott kifűtési kapacitás az ingatlan hőszigeteltségétől függően, az ingatlan alapterületétől, átlagos belmagasságától, homlokzatának és nyílászáróinak hőszigeteltségi színvonalától függ.
Új építésű ingatlanok esetén akár 130 m2felújított (homlokzati hőszigeteléssel és korszerű nyílászárókkal) ingatlanok esetén 100 m2, míg régi típusú nyílászárókkal és külső szigetelés nélküli lakások vagy családi házak esetén 80 m2 hasznos alapterület befűtésében gondolkodhat. 

 


Az elektromos kazánok működése rendkívül pontosan szabályozott és ennek köszönhetően környezetbarát energia felhasználású. A teljesítményét a teljes modulált teljesítmény tartományban maximális hatásfokkal képes biztosítani. Ennek köszönhetőn elhanyagolható túlfűtéssel biztosítja Önnek a beállított előremenő fűtési víz hőmérsékletet.
Digitális és moduláris fűtési teljesítmény szabályzása három teljesítmény lépcsőben 0-99% között működik, melynek megfelelően a fűtési teljesítmény lépcsőket az aktuális hőigénynek megfelelően kapcsolja be, vagy le automatikusan a vezérlés.
Az intelligens vezérlésnek köszönhetően az elektromos kazán csak a nagyobb fűtési meleg víz kapacitás igények esetén működik maximális teljesítményen.

 


Elhanyagolható zajterhelés mellett, gyakorlatilag hangtalan üzemű berendezés, melyet a lakás vagy ház bármely részén felszerelhet. Működése sem kéményt sem friss levegőt nem igényel.
 


Az elektromos kazán alapfelszereltségben egy beépített ERP Ready, WILO Yonos PARA MSL 12/6 ERP ¾”, frekvencia szabályozott, korszerű és minimális áram fogyasztással (3-45 Wh) bíró főköri keringető szivattyúval szerelt.
 


Az elektromos kazán alapfelszereltségben egy galvanizált küldő és belső felületű, zárt tágulási tartállyal szerelt (8 liter). 
 


Bár lehetséges az elektromos kazánt egy beállított előremenő vízhőmérséklettel folyamatos üzemben is használni, a felhasználói kényelem és a takarékos működtetés érdekében üzemeltetéséhez szoba termosztát használata javasolt, mely az aktuális hőigényt figyelembe véve indítja vagy állítja meg a kazánt. 

 


Az ePlus kazán a vásárlástól számított 25 hónap teljeskörű garanciával rendelkezik a kazántest hegesztési minőségére vagy víz szivárgásra, valamint a kazán beépített elektromos komponenseire. 
A kazánhoz vásárolható plusz garancia:
12 hónap bruttó 9.900,- Ft felárért a vásárlástól számított összesen 37 hónap teljeskörű garanciával rendelkezik, vagy
25 hónap garancia bruttó 14.500,- Ft felárért ezzel együtt a kazán, a vásárlástól számított összesen 
50 hónap teljeskörű garanciával rendelkezik.

FONTOS! A garancia feltétele a mágneses iszapleválasztó beépítése a visszatérő ágba.


Letölthető dokumentumok
 A Centrometal El-Cm ePlus 12 kW elektromos kazán fontosabb műszaki jellemzői:

 • Alsó előremenő és visszatérő fűtési rendszer csatlakozás (3/4")

 • Alsó kialakítású töltő ürítő csatlakozás és szelep

 • Kazán víz hőmérséklet érzékelő (elektronikus, beállított és aktuális érték megjelenítése a kezelő panelen)

 • Kazán túlmelegedés esetén (85°C felett) mechanikusműködésű biztonsági termosztát, 3°C alatt és 85°C felett automatikus szivattyú működtetés elfagyás és túlhevülés elleni védelem

 • Alacsony vagy túlnyomás esetén (0,5 bar alatt / 2,5 bar felett) biztonsági kapcsoló, mely megakadályozza a kazán működését 

 • Kazán nyomás érzékelő (aktuális nyomás érték megjelenítése a kezelő panelen) 

 • Frekvencia szabályzott főköri keringető szivattyú (ERP Ready) túláram elleni védelemmel és ráépített automatikus légtelenítő szeleppel (a kazán fűtési funkciójának leállása után 2 perces után futással) 

 • Beépített biztonsági szelep túlnyomás esetére (3 bar)

 • IP40-es érintésvédelmi besorolás 

 • Kazántest 15 mm vastagságú hőszigeteléssel 

 • Kazántest felső részén elhelyezett gyors-légtelenítő szelep

 • Beépített tágulási tartály (8 liter) 

 • Elektromos fűtőbetétek (3 db 2000 Wattos), fűtőelemenkénti kapcsolási lehetőséggel 

 • Pontos teljesítmény szabályzást biztosító PID elven megvalósuló kazánvezérlés, szoba termosztát, váltószelep és külső hőmérséklet érzékelő bekötési lehetőséggel

 • Kazán előremenő fűtési és az indirekt HMV tartály használati meleg víz hőmérsékletének szabályzása (HMV biztosítás prioritási időszakának beállítási lehetősége) 

 • Automatikus kazán fagyás elleni védelem 

 • Kazán teljes teljesítményének felépítése teljesítmény lépcsőként 3 mp-es időeltolásokkal 

 • Beszerelése szakembert igényel, de egy ellenőrzési lista kitöltése után, további kötelező beüzemelés vagy műszaki szemle nélkül használatba vehető

 • A fűtési rendszerekhez elfagyás elleni védelemnek a gyártó a ThermoFluid​ típusú hőközlő folyadék használatát javasoljaA Centrometal El-Cm ePlus 12 kW kazán alapfelszereltsége:

 • vízteres kazántest digitális vezérléssel és elektromos fűtőbetétekkel

 • kazántest burkolat és rögzítési eszközök a falra való felszereléshez

 • beépített fűtési szivattyú, tágulási tartály és biztonsági berendezések

 • magyar nyelvű kezelési utasítás

 • 25 hónap teljes körű garancia​


Rendelhető kiegészítők (lásd lent, Kapcsolódó termékek):

 • manuális vagy digitális szoba termosztát

 • indirekt használati meleg víz tartály

 • 3-járatú motoros váltószelep szett

 • extra 25 hónap garancia = összesen 50 hónap teljeskörű garancia   

Paraméterek

Alapfelszereltségű keringtető szivattyú és zárt tágulási tartály igen
Elektromos csatlakozás típusa 400 V (háromfázisú)
Felhasználás célja központi fűtés és kiegészítő tartállyal indirekt használati meleg víz előállítás
Fűtési rendszer típusa nyitott és zárt fűtési rendszer
Garancia időtartama 25 hónap teljeskörű garancia
Kazán vezérlés fagyvédő funkcióval igen
Vezérlő panel típusa elektronikus digitális
Gyártó Centrometal d.o.o.
Névleges teljesítmény 12 kW
Áramerősség igény 3x17,4 Amper
Elektromos fűtőbetét 6x2 kW
Max. üzemi hőmérséklet 80 °C
Víztartalom 12 lit.
Előrem./Visszat. csatlakozás 3/4 R
Max. üzemi nyomás 2.5 bar
Tömeg 25 kg
Szélesség 430 mm
Magasság 700 mm
Mélység 230 mm

Kapcsolódó termékek

Raktáron - 7 nap múlva átvehető
174.900 Ft (137.717 Ft + ÁFA)
Raktáron - 2 nap múlva átvehető
183.900 Ft (144.803 Ft + ÁFA)
Raktáron - 7 nap múlva átvehető
192.000 Ft (151.181 Ft + ÁFA)
Raktáron - 7 nap múlva átvehető
183.900 Ft (144.803 Ft + ÁFA)
Raktáron - 7 nap múlva átvehető
192.000 Ft (151.181 Ft + ÁFA)
Raktáron - 7 nap múlva átvehető
6.950 Ft (5.472 Ft + ÁFA)
Raktáron - 2 nap múlva átvehető
21.300 Ft (16.772 Ft + ÁFA)
Raktáron - 2 nap múlva átvehető
184.500 Ft (145.276 Ft + ÁFA)
Raktáron - 2 nap múlva átvehető
206.500 Ft (162.598 Ft + ÁFA)
Raktáron - 7 nap múlva átvehető
234.500 Ft (184.646 Ft + ÁFA)
Raktáron - 7 nap múlva átvehető
297.000 Ft (233.858 Ft + ÁFA)
Raktáron - 2 nap múlva átvehető
28.990 Ft (22.827 Ft + ÁFA)
Raktáron - 2 nap múlva átvehető
14.500 Ft (11.417 Ft + ÁFA)
Raktáron - 2 nap múlva átvehető
9.900 Ft (7.795 Ft + ÁFA)