Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
Kategóriák
Centrometal El-Cm eBasic 12 kW elektromos kazán központi fűtéshez akár egy vagy három fázisú elektromos hálózatra való csatlakoztatásra
Kép 1/12 - Centrometal El-Cm eBasic 12 kW elektromos kazán központi fűtéshez akár egy vagy három fázisú elektromos hálózatra való csatlakoztatásra
Kép 2/12 - Centrometal El-Cm eBasic
Kép 3/12 - Centrometal El-Cm eBasic
Kép 4/12 - Centrometal El-Cm eBasic
Kép 5/12 - Centrometal El-Cm eBasic
Kép 6/12 - Centrometal El-Cm eBasic
Kép 7/12 - Centrometal El-Cm eBasic
Kép 8/12 - Centrometal El-Cm eBasic
Kép 9/12 - Centrometal El-Cm eBasic
Kép 10/12 - Centrometal El-Cm eBasic
Kép 11/12 - Befoglaló méretek - Centrometal El-Cm eBasic 6-24
Kép 12/12 - Centrometal El-Cm eBasic rögíztő elemek
Ha részletfizetéssel vásárolná meg a terméket, helyezze a kosárba, majd a fizetési módnál jelölje be Cetelem Online Áruhitelt.
INGYENES KISZÁLLÍTÁS
INGYENES KISZÁLLÍTÁS
magyarországi címre
SZERVIZ SZOLGÁLTATÁS
SZERVIZ SZOLGÁLTATÁS
országos lefedettség
ALKATRÉSZ ELLÁTÁS
ALKATRÉSZ ELLÁTÁS
saját raktárkészletről
Centrometal El-Cm eBasic 12 kW elektromos kazán központi fűtéshez
244.990 Ft (192.906 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Centrometal El-Cm eBasic 12 kW elektromos kazán központi fűtéshez

244.990 Ft (192.906 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Új fejlesztésű, 12 kW teljesítményű elektromos vízteres kazán központi fűtéshez. Elsődleges vagy másodlagos hőforrásként, például egy szilárd tüzelésű kazán kiegészítéseként is jól használható. Egy vegyes tüzelésű kazánnal párhuzamosan beépítve, a fa tüzelés gazdaságosságának és az elektromos fűtés kényelmének előnyeit ötvözi otthonába.


Információ: 30/321-7971 vagy 30/556-3274

Gyártó: Centrometal d.o.o.
Elérhetőség: Több mint 20 db
Várható szállítás: 2023. október 06.
Szállítási díj: Ingyenes

Leírás és Paraméterek

Centrometal El-Cm eBasic 12 kW elektromos kazán

Új fejlesztésű elektromos kazán, elektronikus vezérléssel, keringető szivattyú és tágulási tartály nélkül. Fő fűtési vagy kiegészítő fűtési megoldásként egyaránt jól használható, például fatüzelésű kazánnal, egy fűtési rendszerbe telepítve.

Az egyre jobban elterjedt, korszerű fűtési megoldást jelentő elektromos vízteres kazán, a köznyelvben ismert mint villany kazán, villany cirkó, vagy elektromos fali kazán is. Olyan elektromos üzemű fűtőelemekkel ellátott kazánok, melyek a kazánban lévő vízmennyiséget, a beállított előremenő vízhőmérséklet igényt figyelembe véve automatikusan felfűtik. A kazán automatikus indítását és leállítását szoba termosztát végzi, mely a felhasználó által beállított szoba hőmérséklet érték alapján szabályozza a működést. 

Termékismertető videó
A Centrometal El-Cm eBasic egy extra alacsony zajterhelésű, kis befoglaló méretekkel rendelkező, 12 kW maximális teljesítményű elektromos vízteres kazán központi fűtéshez. A kazán maximális fűtési teljesítménye három egyenlő lépcsőben leszabályozható, így ezt a kazánt igény esetén 4 kW, 8 kW és 12 kW maximális teljesítményben egyaránt üzemeltetheti. Kialakításának köszönhetően elsődleges vagy másodlagos hőforrásként, például egy szilárd tüzelésű kazán kiegészítéseként is jól használható. Egy vegyes tüzelésű kazánnal párhuzamosan a fűtési rendszerbe kötve, a fa tüzelés gazdaságosságának és az elektromos fűtés kényelmének előnyeit ötvözi otthonába.


Az eBasic elektromos kazán üzemeltetéséhez a fűtési rendszerben főköri keringető szivattyú, tágulási tartály és túlnyomás esetére biztonsági berendezés megléte vagy beépítése szükséges. 
Egyszerűen kezelhető és szabályozható működése, a kezelő felületen az előremenő vízhőmérséklete 1°C-os lépcsőkben az egyedi igényekhez is jól igazíthatóan, pontosan beállítható. E mellett maximális teljesítmény is egy gombnyomással rögzíthető. 
A fűtési meleg víz előállítás széles tartományban, 10-80°C szabályozott hőmérséklet tartományban. Javasolt minimális üzemi nyomás 0,5 bar, mely nem a kazán, hanem a keringető szivattyúk működéséhez szükséges, míg a maximális üzemi nyomás 3,0 bar. 
Üzemeltetéséhez három fázisú elektromos csatlakoztatás szükséges (230V bekötés kizárólag a 6 és 9 kW esetén lehetséges), nyitott és zárt fűtési rendszerben egyaránt telepíthető és használható.Centrometal El-Cm eBasic prospektus. A megnyitáshoz kéjük kattintson a lenti képre.Mikroprocesszoros vezérlés
Az intelligens mikroprocesszoros fűtési vezérlés folyamatosan nyomon követi az egyes fűtőelemek működési idejét valamint a vízhőmérséklet változását, és ez alapján egyenletesen terheli a kazán működési elemeit. A hőmérséklet dinamikus változása és a beállított maximális teljesítmény alapján optimalizálja a kazán pillanatnyi teljesítményét, ami az energia felhasználás csökkenését eredményezi.
A mikroprocesszoros hőmérséklet szabályzó méri az egyes fűtőelemek működési idejét és 30 perces folyamatos működés után másik fűtőbetétre vált (ha van nem működtetett fűtőbetét). Ezzel a működési móddal, egyenlő terhelést kap minden fűtőbetét és relé, ezért az élettartamuk jelentősen meghosszabbodik.
A szoba hőmérséklet elérésekor a mikroprocesszor először kikapcsolja a fűtőelemeket, majd 2 perccel később a keringető szivattyút is – az után futási idő alatt egy LED kijelző a szivattyú működését villogással jelzi, ami a 2 perces visszaszámlálást jelenti a szivattyú kikapcsolásáig. 


Az El-Cm eBasic elektromos kazán teljesen hangtalan üzemű, működtetéséhez sem légcsere, sem kémény nem szükséges, melynek köszönhetően a lakásban vagy az ingatlanban bárhol felszerelhető.GYIK = gyakran ismételt kérdések a Centrometal El-Cm eBasic 12 kW kazánhoz

   
A meleg vizes központi fűtési rendszerekre kialakított kazán bármely radiátoros, padló vagy fal fűtési rendszerbe beköthető.
Az előremenő víz hőmérséklete széles hőmérséklet tartományban (10-80°C), a vezérlő felületen 1°C fokos lépcsőkben beállítható.

 
A 12 kW-os Centrometal elektromos kazán gyárilag előkészített három fázisú elektromos hálózatra való csatlakoztatásra.
Ami fontos, hogy a berendezés bekötéséhez szükséges hálózati feszültség (kismegszakító) rendelkezésre álljon, illetve a kazán közvetlen elektromos bekötése a megfelelő keresztmetszetű vezetővel történjen.

 


Az elektromos kazán üzemeltetésnek az egyik legfontosabb kérdése, hogy a megfelelő Amper mennyiség az elektromos hálózatban rendelkezésre áll-e.
A 12 kW-os kazán üzemeltetéséhez minimum 3x 17,4 Amper rendelkezésre kell hogy álljon.
Kérjük vegye figyelembe a szükséges elektromos hálózat méretezéséhez az ingatlan összes elektromos fogyasztójának teljesítményét. Amennyiben alul méretezik az elektromos hálózatot, több eszköz együttes működtetése esetén a kismegszakító folyamatosan leveri a biztosítékot.

 

 
A 12 kW-os elektromos kazán rendkívül magas működési hatásfokkal üzemel. A gyakorlatban a felvett elektromos teljesítmény szinte teljes egésze megjelenik hőenergiaként a rendszerben.
 


A teljesítményre vonatkoztatott kifűtési kapacitás az ingatlan hőszigeteltségétől függően, az ingatlan alapterületétől, átlagos belmagasságától, homlokzatának és nyílászáróinak hőszigeteltségi színvonalától függ.
Új építésű ingatlanok esetén akár 130 m2, felújított (homlokzati hőszigeteléssel és korszerű nyílászárókkal) ingatlanok esetén 100 m2, míg régi típusú nyílászárókkal és külső szigetelés nélküli lakások vagy családi házak esetén 80 m2 hasznos alapterület befűtésében gondolkodhat.

 


Az elektromos kazánok működése rendkívül pontosan szabályozott és ennek köszönhetően környezetbarát energia felhasználású. A teljesítményét a teljes modulált teljesítmény tartományban maximális hatásfokkal képes biztosítani. Ennek köszönhetőn elhanyagolható túlfűtéssel biztosítja Önnek a beállított előremenő fűtési víz hőmérsékletet.
A moduláris fűtési teljesítmény szabályzása 0-99% között működik, melynek megfelelően a fűtési teljesítményt az aktuális hőigénynek megfelelően kapcsolja be, vagy le automatikusan a vezérlés.
Az intelligens vezérlésnek köszönhetően az elektromos kazán csak a nagyobb fűtési meleg víz kapacitás igények esetén működik tartósan maximális teljesítményen.

 


Elhanyagolható zajterhelés mellett, gyakorlatilag hangtalan üzemű berendezés, melyet a lakás vagy ház bármely részén felszerelhet. Működése sem kéményt sem friss levegőt nem igényel.
 


Bár lehetséges az elektromos kazánt egy beállított előremenő víz hőmérséklettel folyamatos üzemben is használni, a felhasználói kényelem és a takarékos működtetés érdekében üzemeltetéséhez szoba termosztát használata javasolt, mely az aktuális hőigényt figyelembe véve indítja vagy állítja meg a kazánt.

 


Az El-Cm eBasic kazán a vásárlástól számított 36 hónap teljes körű garanciával rendelkezik a kazántest hegesztési minőségére vagy víz szivárgásra, valamint a kazán beépített elektromos komponenseire. 
Bruttó 14.990,- Ft felárért a kazánhoz vásárolható plusz 14 hónap garancia, mellyel együtt a kazán, a vásárlástól számított összesen 50 hónap teljes körű garanciával rendelkezik.

FONTOS! A garancia feltétele a mágneses iszapleválasztó beépítése a visszatérő ágba.


Letölthető Telepítési és használati útmutató / Műszaki adatok / Termékismertető / Energia címke

Centrometal El-Cm Basic használati útmutató     Centrometal El-Cm Basic műszaki adatok           


A Centrometal El-Cm eBasic 12 kW elektromos kazán fontosabb műszaki jellemzői:

 • Felső kialakítású előremenő és visszatérő fűtési rendszer csatlakozás (1")
 • Kazán előremenő víz hőmérséklet érzékelő és szabályozás a kezelő felületen (mikroprocesszoros hőmérséklet és működés szabályozás)
 • Kettő csoportban ( 2 db 6 kW), 3 egyenlő lépcsőben leszabályozható maximális kazán teljesítmény
 • IP20-as érintésvédelmi besorolás 
 • Kazántest 10 mm vastagságú hőszigeteléssel 
 • Kazánvezérlés szoba termosztát bekötési lehetőséggel
 • Szükséges biztosíték 3x25 Amper
 • Biztonsági termosztát (95°C)
 • Beszerelése szakembert igényel, de egy ellenőrzési lista kitöltése után, további kötelező beüzemelés vagy műszaki szemle nélkül használatba vehető
 • A fűtési rendszerekhez elfagyás elleni védelemnek a gyártó a ThermoFluid​ típusú hőközlő folyadék használatát javasoljaA Centrometal El-Cm eBasic 12 kW kazán alapfelszereltsége:

 • vízteres kazántest kazántermosztáttal és elektromos fűtőbetétekkel
 • kazántest burkolat és rögzítési eszközök a falra való felszereléshez
 • magyar nyelvű kezelési utasítás
 • 36 hónap teljes körű garancia​


Rendelhető kiegészítők (lásd lent, Kapcsolódó termékek):

 • manuális vagy digitális szoba termosztát
 • főköri keringető szivattyú
 • mágneses iszapleválasztó
   
GYÁRTÓ Centrometal d.o.o.
FELHASZNÁLÁS CÉLJA fűtés
ELEKTROMOS CSATLAKOZÁS TÍPUSA 400V (3 fázis)
TELJESÍTMÉNY KATEGÓRIA (kW) 12 kW
FŰTÉSI RENDSZER TÍPUSA nyitott és zárt
MAXIMÁLIS ÜZEMI HŐMÉRSÉKLET 80 °C
KAZÁN FELSZERELTSÉG keringető szivattyú és tágulási tartály nélkül
Wi-Fi VEZÉRLÉS nem

Csomag ajánlatok

Centrometal El-Cm eBasic 12 kW + COMPUTHERM Q7 RF vezeték nélküli digitális szobatermosztát szett
Centrometal El-Cm eBasic 12 kW + Mágneses iszapleválasztó + COMPUTHERM Q7 RF vezeték nélküli digitális szobatermosztát szett
Árukereső.hu Árukereső.hu