Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
Termékek Menü

HASZNOS INFORMÁCIÓK

ELEKTROMOS KAZÁN

Hivatalos megnevezése elektromos vízteres kazán, de a köznyelv használja a villany kazán, villany cirkó, elektromos fali kazán elnevezést is. Jellemzően olyan elektromos üzemű fűtőelemekkel ellátott kazánok, melyek a kazánban lévő vízmennyiséget, a beállított előremenő vízhőmérséklet igényt figyelembe véve automatikusan felfűtik. A kazán automatikus indítását és leállítását szoba termosztát végzi, mely a felhasználó által beállított szoba hőmérséklet érték alapján szabályozza a működést. A kazán maximálisan felvett és leadott teljesítménye jellemzően több lépcsőben leszabályozható, így egy nagyobb névleges teljesítményű kazánt is lehetséges kisebb teljesítménnyel üzemeltetni.
Kialakítása alapján az elektromos kazánok feloszthatók kizárólag központi fűtési célra (mint pl. a Centrometal El-Cm Classic kazánok) vagy központi fűtésre és egy indirekt használati meleg víz tartállyal kiegészítve használati meleg víz előállításra is (pl. Centrometal El-Cm ePlus kazánok). A gáz kazánokhoz hasonló kombi rendszerű megoldás is létezik, ahol az elektromos kazán a központi fűtés mellett átfolyó rendszerben használati meleg vizet is előállít (pl. Termostroj Termo Kombi kazán sorozat)

A másik felosztási szempont a gyakorlatban, hogy a kazán beépített keringető szivattyúval és zárt tágulási tartállyal felszerelt, míg a másik lehetőség szerint, ha a meglévő fűtési rendszer rendelkezik már önálló főköri keringető szivattyúval és tágulási tartállyal, a kazán árában már nem szükséges még egyszer ezeket a kiegészítőket újra megvásárolnia, ebben gazdaságosabb megoldást nyújtanak azok a kazánok, melyek szivattyú és tágulási tartály nélkül szállítottak (pl. Centrometal El-Cm Basic kazán sorozat). 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír