Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
Termékek Menü
Ár:
275.500 Ft (216.929 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Ha részletfizetéssel vásárolná meg a terméket, helyezze a kosárba, majd a fizetési módnál jelölje be Cetelem Online Áruhitelt.

Termostroj Termo Mini 9 kW elektromos kazán központi fűtéshez

Ár:
275.500 Ft (216.929 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Extra alacsony zajterhelésű, 9 kW teljesítményű elektromos vízteres kazán központi fűtéshez, 99%-os működési hatásfokkal, beépített keringető szivattyúval és zárt tágulási tartállyal.


Információ: 30/321-7971 vagy 30/556-3274

Gyártó: Termostroj d.o.o.
Elérhetőség: 2 db raktáron
Várható szállítás: 2021. augusztus 02.
Szállítási díj: Ingyenes

Leírás és Paraméterek

Termostroj Termo Mini 9 kW elektromos kazán

Extra alacsony zajterhelésű, 9 kW teljesítményű elektromos vízteres kazán központi fűtéshez, 99%-os hatásfokkal, beépített keringető szivattyúval, zárt tágulási tartállyal, és a vezérlőpanelen manuálisan 3 teljesítmény lépcsőben leszabályozható maximális teljesítménnyel. 

A beállítható maximális teljesítménynek köszönhetően, a kazán nem csak 9 kW, hanem 6 és 3 kW beállított maximális teljesítménnyel is üzemeltethető. (a csökkentett maximális felvett teljesítmény értelem szerűen a leadott hőteljesítményt is csökkenti)

Fűtési meleg víz előállítás 20-90°C vezérlet hőmérséklet és 0,8-2,2 bar üzemi nyomás tartományban áll rendelkezésre.
A Termostroj Termo Mini kazán gyárilag beépített fűtési keringető szivattyúval, 6 literes zárt tágulási tartállyal, és a működéshez szükséges biztonsági berendezésekkel szállított.
Üzemeltetéséhez egy vagy három fázisú elektromos csatlakoztatás szükséges, a kazán ajánlott üzemi nyomás tartománya 1,2-1,5 bar, maximális üzemi nyomása 2,5 bar (a fűtésrendszer minimális nyomása a kazán működéséhez 0,8 bar).

Teljesen hangtalan üzemű és kisméretű, működtetéséhez sem légcsere, sem kémény nem szükséges, melynek köszönhetően a lakásban bárhol felszerelhető.


GYIK = gyakran ismételt kérdések a Termostroj Termo Mini 9 kW kazánhoz

   
A meleg vizes központi fűtési rendszerekre kialakított kazán bármely radiátoros, padló vagy fal fűtési rendszerbe beköthető.
Az előremenő víz hőmérséklete széles hőmérséklet tartományban (radiátoros fűtés esetében 20-90°C, padlófűtés esetében 15-45°C), a vezérlő panelen 1°C fokos hőmérséklet lépcsőben beállítható.

  
A 9 kW-os Termo Mini elektromos kazán egy és három fázisú elektromos hálózatra való csatlakoztatásra előkészített. 
Ami fontos, hogy a berendezés bekötéséhez szükséges hálózati feszültség (kismegszakító) rendelkezésre álljon, illetve a kazán közvetlen elektromos bekötése a megfelelő keresztmetszetű vezetővel történjen (minimális vezeték keresztmetszet 3x10 vagy 5x2,5 mm2).Az elektromos kazán üzemeltetésnek az egyik legfontosabb kérdése, hogy a megfelelő Amper mennyiség az elektromos hálózatban rendelkezésre áll-e.
A 9 kW-os kazán üzemeltetéséhez minimum 1 x 39 vagy 3 x 9,13 Amper rendelkezésre kell hogy álljon (kismegszakító 1x50 A vagy 3x16 A).
Kérjük vegye figyelembe a szükséges elektromos hálózat méretezéséhez az ingatlan összes elektromos fogyasztójának teljesítményét. Amennyiben alul méretezik az elektromos hálózatot, több eszköz együttes működtetése esetén a kismegszakító folyamatosan leveri a biztosítékot.

 

 
A 9 kW-os elektromos kazán rendkívül magas működési hatásfokkal üzemel. A gyakorlatban a felvett elektromos teljesítmény szinte teljes egésze megjelenik hőenergiaként a rendszerben.

 


A kazán maximális teljesítménye három lépcsőben manuálisan, a vezérlőpanelen lehatárolható.
A beállítható kazán teljesítmény lépcsők 3 / 6 / 9 kW. Kérjük vegye figyelembe, hogy a csökkentett teljesítményű lépcsőkben a felvett és leadott maximális teljesítmény is eltér a maximális kazán teljesítménytől.


A Termo Mini 9 kW-os kazán teljesítménye 0-9 kW-os modulált teljesítmény tartományban áll rendelkezésre. Ennek köszönhetően a hatásfokát megtartva, két lépcsőben (3/6/9 kW) szabályozza a pillanatnyi teljesítményét a hőigényhez igazodva. A kazán PID vezérlése a működés során figyelembe veszi a kazán víz hőmérséklet változásának dinamikáját is. A vezérlés számol a hőleadó fűtőelemekben rendelkezésre álló pillanatnyi hőtartalékokkal és ennek megfelelően kapcsolja le, akár a beállított víz hőmérséklet elérése előtt is a fűtőelemek teljesítményét, illetve ugyanígy a víz hőmérséklet csökkenésekor számol a fűtőelemek hőleadásának reakció idejével. A cél, hogy minél kisebb túllendüléssel, és minél kisebb energia pazarlással legyen képes biztosítani, a felhasználó által meghatározott előre menő víz hőmérsékletet.

 


A teljesítményre vonatkoztatott kifűtési kapacitás az ingatlan hőszigeteltségétől függően, az ingatlan alapterületétől, átlagos belmagasságától, homlokzatának és nyílászáróinak hőszigeteltségi színvonalától függ.
Új építésű ingatlanok esetén akár 120-150 m2, felújított (homlokzati hőszigeteléssel és korszerű nyílászárókkal) ingatlanok esetén 90 m2, míg régi típusú nyílászárókkal és külső szigetelés nélküli lakások vagy családi házak esetén 45 m2 hasznos alapterület befűtésében gondolkodhat.

 


Az elektromos kazánok működése rendkívül pontosan szabályozott és ennek köszönhetően környezetbarát energia felhasználású. A teljesítményét a teljes modulált teljesítmény tartományban maximális hatásfokkal képes biztosítani. Ennek köszönhetőn elhanyagolható túlfűtéssel biztosítja Önnek a beállított előremenő fűtési víz hőmérsékletet.
Digitális és moduláris fűtési teljesítmény szabályzása két teljesítmény lépcsőben 0-99% között működik, melynek megfelelően a fűtési teljesítmény lépcsőket az aktuális hőigénynek megfelelően kapcsolja be, vagy le automatikusan a vezérlés.
Az intelligens vezérlésnek köszönhetően az elektromos kazán csak a nagyobb fűtési meleg víz kapacitás igények esetén működik maximális teljesítményen.

 


Elhanyagolható zajterhelés mellett, gyakorlatilag hangtalan üzemű berendezés, melyet a lakás vagy ház bármely részén felszerelhet. Működése sem kéményt sem friss levegőt nem igényel.

 


Az elektromos kazán alapfelszereltségben egy beépített ERP Ready, frekvencia szabályozott, korszerű és minimális áram fogyasztással (5-25 Wh) bíró főköri keringető szivattyúval szerelt. (Hmax=4 m / Qmax=2,6 m3/h / IP44)

 


Az elektromos kazán alapfelszereltségben egy galvanizált felületű, zárt tágulási tartállyal szerelt (6 liter / maximum 3 bar).

 


Bár lehetséges az elektromos kazánt egy beállított előremenő víz hőmérséklettel folyamatos üzemben is használni, a felhasználói kényelem és a takarékos működtetés érdekében üzemeltetéséhez szoba termosztát használata javasolt, mely az aktuális hőigényt figyelembe véve indítja vagy állítja meg a kazánt.

 

 
A Termostroj Termo Mini kazán a vásárlástól számított 10 év garanciával rendelkezik a kazántest hegesztési minőségére vagy víz szivárgásra, valamint 3 év garanciával a kazán beépített elektromos komponenseire és a keringető szivattyúkra.

FONTOS! A garancia feltétele a mágneses iszapleválasztó beépítése a visszatérő ágba.
A Termostroj Termo Mini 9 kW elektromos kazán fontosabb műszaki jellemzői:

 • Alsó előremenő és visszatérő fűtési rendszer csatlakozás (3/4")

 • Alsó kialakítású töltő ürítő csatlakozás és szelep

 • Kazán víz hőmérséklet érzékelő (elektronikus, beállított és aktuális érték megjelenítése a kezelő panelen)

 • Kazán túlfűtés esetére, 110°C felett biztonsági termosztát, összekapcsolva az áramvédő kapcsolóval / FI relé (manuális kazán újra indítás szükséges)

 • Kazán nyomás érzékelő

 • Kazántest levegő jelenlét érzékelő (automatikus kazán újra indulással a levegő eltávozása után)

 • Biztonsági kapcsoló alacsony feszültség esetére (automatikus kazán újra indulással)

 • Frekvencia szabályzott és letapadás mentes főköri keringető szivattyú, a szivattyún túláram elleni védelemmel és ráépített automatikus légtelenítő szeleppel

 • Beépített fűtési biztonsági szelep (3 bar)

 • Kazántest 19 mm vastagságú és nagy sűrűségű hőszigeteléssel

 • Beépített tágulási tartály (6 liter)

 • ELTRA márkájú, INOX elektromos fűtőbetétek, csoportokban való kapcsolási lehetőséggel

 • Pontos teljesítmény szabályzást biztosító PID elven megvalósuló kazánvezérlés

 • Kazán előremenő fűtési meleg víz hőmérsékletének szabályzása

 • Kazán maximális teljesítményének manuális lehatárolása

 • Kazán teljes teljesítményének felépítése teljesítmény lépcsőként 15 mp-es időeltolásokkal

 • Manuális szivattyú indítási lehetőség

 • Kazántest nyomásvizsgálat a gyártás során, a kazántest hegesztése valamint a kazán komplett összeépítése után is

 • Kazán elektromos szigetelés vizsgálat (500 V) a kazán gyártási folyamat végén

 • Üzemeltetéséhez szoba termosztát használata javasolt

 • Beszerelése szakembert igényel, de egy ellenőrzési lista kitöltése után, további kötelező beüzemelés vagy műszaki szemle nélkül használatba vehető

 • A fűtési rendszerekhez elfagyás elleni védelemnek a gyártó a ThermoFluid​ típusú hőközlő folyadék használatát javasolja

Letölthető használati útmutató:

Használati utasítás


A Termostroj Termo Mini 9 kW kazán alapfelszereltsége:

 • vízteres kazántest digitális vezérléssel és elektromos fűtőbetétekkel

 • kazántest burkolat és rögzítési eszközök a falra való felszereléshez

 • beépített fűtési szivattyú, tágulási tartály és biztonsági berendezések

 • magyar nyelvű kezelési utasítás

 • 10 év garancia a vízteres kazántest hegesztési minőségére, víz szivárgására, és 3 év garancia a kazán többi részére​


Rendelhető kiegészítők (lásd lent, Kapcsolódó termékek):

 • manuális vagy digitális szoba termosztát 

 • vezérlés használati meleg víz előállításához (kizárólag indirekt használati meleg víz tartály használatával együtt)

 • háromjáratú váltószelep és mozgató motor (használati meleg víz előállításhoz)

Gyártó Termostroj d.o.o.
Alapfelszereltségű keringtető szivattyú és zárt tágulási tartály igen
Elektromos csatlakozás típusa 230 V (egyfázisú) és 400 V (háromfázisú)
Felhasználás célja központi fűtés
Fűtési rendszer típusa nyitott és zárt fűtési rendszer
Garancia időtartama 10 év kazántest és 3 év teljeskörű
Kazán vezérlés fagyvédő funkcióval igen
Vezérlő panel típusa elektronikus digitális
Névleges teljesítmény 9 kW
Áramerősség igény 1x39 vagy 3x13 Amper
Elektromos fűtőbetét 2x6 kW
Max. üzemi hőmérséklet 90 °C
Víztartalom 5 lit.
Előrem./Visszat. csatlakozás 3/4 R
Max. üzemi nyomás 2.5 bar
Tömeg 32 kg
Szélesség 330 mm
Magasság 720 mm
Mélység 230 mm

Csomag ajánlatok

Termostroj Termo Mini 9 kW + Mágneses iszapleválasztó szett

Termostroj Termo Mini 9 kW + FALCON Classic Control vezetékes digitális szobatermosztát fűtéshez vagy hűtéshez (3A) szett

Termostroj Termo Mini 9 kW + Mágneses iszapleválasztó + FALCON Classic Control vezetékes digitális szobatermosztát fűtéshez vagy hűtéshez (3A) szett

Termostroj Termo Mini 9 kW + COMPUTHERM Q7 RF vezeték nélküli digitális szobatermosztát fűtéshez vagy hűtéshez szett

Termostroj Termo Mini 9 kW + Mágneses iszapleválasztó + COMPUTHERM Q7 RF vezeték nélküli digitális szobatermosztát fűtéshez vagy hűtéshez szett

Termostroj Termo Mini 9 kW + FALCON WIFI Control programozható digitális szobatermosztát központi fűtéshez és hűtéshez (3A) szett

Termostroj Termo Mini 9 kW + Mágneses iszapleválasztó + FALCON WIFI Control programozható digitális szobatermosztát központi fűtéshez és hűtéshez (3A) szett

Termostroj Termo Mini 9 kW + COMPUTHERM E280 programozható digitális Wi-Fi szobatermosztát szett

Termostroj Termo Mini 9 kW + Mágneses iszapleválasztó + COMPUTHERM E280 programozható digitális Wi-Fi szobatermosztát szett

Termostroj Termo Mini 9 kW + COMPUTHERM E300 programozható digitális Wi-Fi szobatermosztát szett

Termostroj Termo Mini 9 kW + Mágnesen iszapleválasztó + COMPUTHERM E300 programozható digitális Wi-Fi szobatermosztát szett

Kapcsolódó termékek

Raktáron - 2 nap múlva átvehető
21.300 Ft (16.772 Ft + ÁFA)
Raktáron - 7 nap múlva átvehető
228.990 Ft (180.307 Ft + ÁFA)
Raktáron - 2 nap múlva átvehető
256.990 Ft (202.354 Ft + ÁFA)
Raktáron - 2 nap múlva átvehető
291.990 Ft (229.913 Ft + ÁFA)
Raktáron - 2 nap múlva átvehető
367.990 Ft (289.756 Ft + ÁFA)
Raktáron - 7 nap múlva átvehető
665.000 Ft (523.622 Ft + ÁFA)
Raktáron - 7 nap múlva átvehető
1.015.000 Ft (799.213 Ft + ÁFA)
Raktáron - 2 nap múlva átvehető
28.500 Ft (22.441 Ft + ÁFA)
Árukereső.hu Árukereső.hu