Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
Kategóriák
Ha részletfizetéssel vásárolná meg a terméket, helyezze a kosárba, majd a fizetési módnál jelölje be Cetelem Online Áruhitelt.
INGYENES KISZÁLLÍTÁS
INGYENES KISZÁLLÍTÁS
magyarországi címre
SZERVIZ SZOLGÁLTATÁS
SZERVIZ SZOLGÁLTATÁS
országos lefedettség
ALKATRÉSZ ELLÁTÁS
ALKATRÉSZ ELLÁTÁS
saját raktárkészletről
Termostroj Termo Mini 4,5 kW elektromos kazán központi fűtéshez
342.990 Ft (270.071 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Termostroj Termo Mini 4,5 kW elektromos kazán központi fűtéshez

342.990 Ft (270.071 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Extra alacsony zajterhelésű, 4,5 kW teljesítményű elektromos vízteres kazán központi fűtéshez, 99%-os működési hatásfokkal, beépített keringető szivattyúval és zárt tágulási tartállyal.


Információ: 30/321-7971 vagy 30/556-3274

Gyártó: Termostroj d.o.o.
Elérhetőség: Rendelhető, száll. 30 munakanap
Várható szállítás: 2023. november 15.
Szállítási díj: Ingyenes

Leírás és Paraméterek

Termostroj Termo Mini 4,5 kW elektromos kazán

Extra alacsony zajterhelésű, 4,5 kW teljesítményű elektromos vízteres kazán központi fűtéshez, 99%-os hatásfokkal, beépített keringető szivattyúval, zárt tágulási tartállyal, és a vezérlőpanelen manuálisan 3 teljesítmény lépcsőben leszabályozható maximális teljesítménnyel. 

A beállítható maximális teljesítménynek köszönhetően, a kazán nem csak 4,5 kW, hanem 3,72 kW és 2,25 kW beállított maximális teljesítménnyel is üzemeltethető. (a csökkentett maximális felvett teljesítmény értelem szerűen a leadott hőteljesítményt is csökkenti)

Fűtési meleg víz előállítás 20-90°C, illetve padlófűtés esetén 15-45°C vezérlet hőmérséklet és 0,8-2,2 bar üzemi nyomás tartományban áll rendelkezésre.
A Termostroj Termo Mini kazán gyárilag beépített fűtési keringető szivattyúval, 6 literes zárt tágulási tartállyal, és a működéshez szükséges biztonsági berendezésekkel szállított.
Üzemeltetéséhez egy fázisú elektromos csatlakoztatás szükséges, a kazán ajánlott üzemi nyomás tartománya 1,2-1,5 bar, maximális üzemi nyomása 2,5 bar (a fűtésrendszer minimális nyomása a kazán működéséhez 0,8 bar).

Teljesen hangtalan üzemű és kisméretű, működtetéséhez sem légcsere, sem kémény nem szükséges, melynek köszönhetően a lakásban bárhol felszerelhető.


GYIK = gyakran ismételt kérdések a Termostroj Termo Mini 4,5 kW kazánhoz

   
A meleg vizes központi fűtési rendszerekre kialakított kazán bármely radiátoros, padló vagy fal fűtési rendszerbe beköthető.
Az előremenő víz hőmérséklete széles hőmérséklet tartományban (radiátoros fűtési rendszer esetén 20-90°C, padlófűtési rendszer esetében 15-45°C), a vezérlő panelen 1°C fokos hőmérséklet lépcsőben beállítható.


A 4,5 kW-os Termo Mini elektromos kazán egy fázisú elektromos hálózatra való csatlakoztatásra előkészített. 
Ami fontos, hogy a berendezés bekötéséhez szükséges hálózati feszültség (kismegszakító) rendelkezésre álljon, illetve a kazán közvetlen elektromos bekötése a megfelelő keresztmetszetű vezetővel történjen (minimális vezeték keresztmetszet 3x4 mm2).

 


Az elektromos kazán üzemeltetésnek az egyik legfontosabb kérdése, hogy a megfelelő Amper mennyiség az elektromos hálózatban rendelkezésre áll-e.
A 4,5 kW-os kazán üzemeltetéséhez minimum 1 x 19,6 Amper rendelkezésre kell hogy álljon (kismegszakító 25 A).
Kérjük vegye figyelembe a szükséges elektromos hálózat méretezéséhez az ingatlan összes elektromos fogyasztójának teljesítményét. Amennyiben alul méretezik az elektromos hálózatot, több eszköz együttes működtetése esetén a kismegszakító folyamatosan leveri a biztosítékot.

 

 
A 4,5 kW-os elektromos kazán rendkívül magas működési hatásfokkal üzemel. A gyakorlatban a felvett elektromos teljesítmény szinte teljes egésze megjelenik hőenergiaként a rendszerben.

 


A kazán maximális teljesítménye három lépcsőben manuálisan, a vezérlőpanelen lehatárolható.
A beállítható kazán teljesítmény lépcsők 2,25 / 3,27 / 4,5 kW. Kérjük vegye figyelembe, hogy a csökkentett teljesítményű lépcsőkben a felvett és leadott maximális teljesítmény is eltér a maximális kazán teljesítménytől.


A Termo Mini 4,5 kW-os kazán teljesítménye 0-4,5 kW-os modulált teljesítmény tartományban áll rendelkezésre. Ennek köszönhetően a hatásfokát megtartva, három lépcsőben (2,25 / 3,72 / 4,5 kW) szabályozza a pillanatnyi teljesítményét a hőigényhez igazodva. A kazán PID vezérlése a működés során figyelembe veszi a kazán víz hőmérséklet változásának dinamikáját is. A vezérlés számol a hőleadó fűtőelemekben rendelkezésre álló pillanatnyi hőtartalékokkal és ennek megfelelően kapcsolja le, akár a beállított víz hőmérséklet elérése előtt is a fűtőelemek teljesítményét, illetve ugyanígy a víz hőmérséklet csökkenésekor számol a fűtőelemek hőleadásának reakció idejével. A cél, hogy minél kisebb túllendüléssel, és minél kisebb energia pazarlással legyen képes biztosítani, a felhasználó által meghatározott előre menő víz hőmérsékletet.

 


A teljesítményre vonatkoztatott kifűtési kapacitás az ingatlan hőszigeteltségétől függően, az ingatlan alapterületétől, átlagos belmagasságától, homlokzatának és nyílászáróinak hőszigeteltségi színvonalától függ.
Új építésű ingatlanok esetén akár 60-80 m2, felújított (homlokzati hőszigeteléssel és korszerű nyílászárókkal) ingatlanok esetén 45 m2, míg régi típusú nyílászárókkal és külső szigetelés nélküli lakások vagy családi házak esetén 30 m2 hasznos alapterület befűtésében gondolkodhat.

 


Az elektromos kazánok működése rendkívül pontosan szabályozott és ennek köszönhetően környezetbarát energia felhasználású. A teljesítményét a teljes modulált teljesítmény tartományban maximális hatásfokkal képes biztosítani. Ennek köszönhetőn elhanyagolható túlfűtéssel biztosítja Önnek a beállított előremenő fűtési víz hőmérsékletet.
Digitális és moduláris fűtési teljesítmény szabályzása két teljesítmény lépcsőben 0-99% között működik, melynek megfelelően a fűtési teljesítmény lépcsőket az aktuális hőigénynek megfelelően kapcsolja be, vagy le automatikusan a vezérlés.
Az intelligens vezérlésnek köszönhetően az elektromos kazán csak a nagyobb fűtési meleg víz kapacitás igények esetén működik maximális teljesítményen.

 


Elhanyagolható zajterhelés mellett, gyakorlatilag hangtalan üzemű berendezés, melyet a lakás vagy ház bármely részén felszerelhet. Működése sem kéményt sem friss levegőt nem igényel.

 


Az elektromos kazán alapfelszereltségben egy beépített ERP Ready, frekvencia szabályozott, korszerű és minimális áram fogyasztással (5-25 Wh) bíró főköri keringető szivattyúval szerelt. (Hmax=4 m / Qmax=2,6 m3/h / IP44)

 


Az elektromos kazán alapfelszereltségben egy galvanizált felületű, zárt tágulási tartállyal szerelt (6 liter / maximum 3 bar).

 


Bár lehetséges az elektromos kazánt egy beállított előremenő víz hőmérséklettel folyamatos üzemben is használni, a felhasználói kényelem és a takarékos működtetés érdekében üzemeltetéséhez szoba termosztát használata javasolt, mely az aktuális hőigényt figyelembe véve indítja vagy állítja meg a kazánt.

 

 
A Termostroj Termo Mini kazán a vásárlástól számított 10 év garanciával rendelkezik a kazántest hegesztési minőségére vagy víz szivárgásra, valamint 3 év garanciával a kazán beépített elektromos komponenseire és a keringető szivattyúkra.

FONTOS! A garancia feltétele a mágneses iszapleválasztó beépítése a visszatérő ágba.A Termostroj Termo Mini 4,5 kW elektromos kazán fontosabb műszaki jellemzői:

 • Alsó előremenő és visszatérő fűtési rendszer csatlakozás (3/4")
 • Alsó kialakítású töltő ürítő csatlakozás és szelep
 • Kazán víz hőmérséklet érzékelő (elektronikus, beállított és aktuális érték megjelenítése a kezelő panelen)
 • Kazán túlfűtés esetére, 110°C felett biztonsági termosztát, összekapcsolva az áramvédő kapcsolóval / FI relé (manuális kazán újra indítás szükséges)
 • Kazán nyomás érzékelő
 • Kazántest levegő jelenlét érzékelő (automatikus kazán újra indulással a levegő eltávozása után)
 • Biztonsági kapcsoló alacsony feszültség esetére (automatikus kazán újra indulással)
 • Frekvencia szabályzott és letapadás mentes főköri keringető szivattyú, a szivattyún túláram elleni védelemmel és ráépített automatikus légtelenítő szeleppel
 • Beépített fűtési biztonsági szelep (3 bar)
 • Kazántest 19 mm vastagságú és nagy sűrűségű hőszigeteléssel
 • Beépített tágulási tartály (6 liter)
 • ELTRA márkájú, INOX elektromos fűtőbetétek, csoportokban való kapcsolási lehetőséggel
 • Pontos teljesítmény szabályzást biztosító PID elven megvalósuló kazánvezérlés
 • Kazán előremenő fűtési meleg víz hőmérsékletének szabályzása
 • Kazán maximális teljesítményének manuális lehatárolása
 • Kazán teljes teljesítményének felépítése teljesítmény lépcsőként 15 mp-es időeltolásokkal
 • Manuális szivattyú indítási lehetőség
 • Kazántest nyomásvizsgálat a gyártás során, a kazántest hegesztése valamint a kazán komplett összeépítése után is
 • Kazán elektromos szigetelés vizsgálat (500 V) a kazán gyártási folyamat végén
 • Üzemeltetéséhez szoba termosztát használata javasolt
 • Beszerelése szakembert igényel, de egy ellenőrzési lista kitöltése után, további kötelező beüzemelés vagy műszaki szemle nélkül használatba vehető
 • A fűtési rendszerekhez elfagyás elleni védelemnek a gyártó a ThermoFluid​ típusú hőközlő folyadék használatát javasolja


Letölthető használati útmutató és prospektus:

Használati utasítás     


A Termostroj Termo Mini 4,5 kW kazán alapfelszereltsége:

 • vízteres kazántest digitális vezérléssel és elektromos fűtőbetétekkel
 • kazántest burkolat és rögzítési eszközök a falra való felszereléshez
 • beépített fűtési szivattyú, tágulási tartály és biztonsági berendezések
 • magyar nyelvű kezelési utasítás
 • 10 év garancia a vízteres kazántest hegesztési minőségére, víz szivárgására, és 3 év garancia a kazán többi részére​


Rendelhető kiegészítők (lásd lent, Kapcsolódó termékek):

 • manuális vagy digitális szoba termosztát 
 • vezérlés használati meleg víz előállításához (kizárólag indirekt használati meleg víz tartály használatával együtt)
 • háromjáratú váltószelep és mozgató motor (használati meleg víz előállításhoz)


 

GYÁRTÓ Termostroj d.o.o.
FELHASZNÁLÁS CÉLJA fűtés és meleg víz előállítás HMV tartállyal
ELEKTROMOS CSATLAKOZÁS TÍPUSA 230V (1 fázis)
TELJESÍTMÉNY KATEGÓRIA (kW) 3 - 4,5 kW
FŰTÉSI RENDSZER TÍPUSA nyitott és zárt
MAXIMÁLIS ÜZEMI HŐMÉRSÉKLET 90 °C
KAZÁN FELSZERELTSÉG beépített keringető szivattyúval és tágulási tartállyal
Wi-Fi VEZÉRLÉS nem

Csomag ajánlatok

Termostroj Termo Mini 4,5 kW + Mágneses iszapleválasztó + COMPUTHERM Q7 RF vezeték nélküli digitális szobatermosztát fűtéshez vagy hűtéshez szett
Termostroj Termo Mini 4,5 kW + FALCON WIFI Control programozható digitális szobatermosztát központi fűtéshez és hűtéshez (3A) szett
Termostroj Termo Mini 4,5 kW + Mágneses iszapleválasztó + FALCON WIFI Control programozható digitális szobatermosztát központi fűtéshez és hűtéshez (3A) szett
Termostroj Termo Mini 4,5 kW + COMPUTHERM E280 programozható digitális Wi-Fi szobatermosztát szett
Termostroj Termo Mini 4,5 kW + Mágneses iszapleválasztó + COMPUTHERM E280 programozható digitális Wi-Fi szobatermosztát szett

Kapcsolódó termékek

Árukereső.hu Árukereső.hu