Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
Termékek Menü
Ár:
844.000 Ft (664.567 Ft + ÁFA)
Ha részletfizetéssel vásárolná meg a terméket, helyezze a kosárba, majd a fizetési módnál jelölje be Cetelem Online Áruhitelt.

SUNSYSTEM SON 750 indirekt használati melegvíz tartály (750 liter) - 2 hőcserélővel

Ár:
844.000 Ft (664.567 Ft + ÁFA)

SUNSYSTEM SON 750 álló kialakítású, használati melegvíz előállításra és tárolásra kialakított, titán zománcozott belső felület védelemmel ellátott acél tartály. Beépített 2 db hőcserélő spirállal, felárért rendelhető elektromos fűtőbetéttel, katód/anód típusú vízkő elleni védelemmel.
 

Gyártó: Sunsystem (NES Ltd.)
Elérhetőség: Rendelhető, száll. 30 munakanap
Szállítási díj: Ingyenes

Leírás és Paraméterek


SUNSYSTEM SON 750 indirekt használati meleg víz tartály 2 db hőcserélővel

Titán zománc belső felület védelemmel ellátott, használati meleg víz előállításra és tárolásra kialakított tároló (HMV), a tartály testbe beépített 2 db nagy hőátadó felületű csőspirál hőcserélővel. 750 liter űrtartalommal, levehető 100 mm vastagságú PU szigeteléssel, külső PVC burkolattal, és maximum 10 bar nyomású hálózati rendszerbe való üzemeltetésre.

A tartályba bevezetett nagy hőátadó felülettel bíró, csőspirál alakú hőcserélőkön keresztül a kazán fűtési melegvize, és más hőforrás, plédául napkollektor hője is hasznosítható. Az SON 750 indirekt HMV tartály recirkulációs csatlakozással és ellenőrző nyílással felszerelt, illetve minden egyes csatlakozó belső menetes kialakítású.
Az SON tartály alapfelszereltségben 8 bar-os biztonsági szeleppel szállított.


GYIK = gyakran ismételt kérdések a SUNSYSTEM SON 750 indirekt használati meleg víz tartályokhoz

 

Használati meleg víz előállítás gyorsan és indirekt módon. A 750 literes űrtartalomhoz tartozó 2,1 m2 és 1,4 m2 felületű és 12,95 liter illetve 8,63 liter űrtartalmú hőcserélő spirálnak köszönhetően, egyszerre két független hőforrás hőjét is használhatja használati meleg víz előállításra. A rendszer kapacitása egy panzió, üzem, vagy irodaház használati meleg víz igényét is biztonsággal kiszolgálja.
Az indirekt használati meleg víz tartály a beépített csőspirálokon keresztül, egy kazánból és egy napkollektorból származó hőt képes használati meleg vízzé átalakítani. A hőcserélő spirálok nagyméretű hőleadó felületének köszönhetően, a rajta átkeringő forró víz felmelegíti az azt körbe vevő hálózati vizet, és gyors, akár órán belüli felfűtest is biztosíthat. Köszönhető ez annak, hogy a csőspirálokon átkeringetett meleg víz jellemzően nagyobb teljesítményű hőtermelő berendezésből származik.
Igény esetén a tartály rendelhető 3-7,5 kW teljesítményű elektromos fűtőbetéttel, mely alternatív beépített hőforrást jelentő elektromos teljesítmény mindenképen hosszabb idejű felfűtés alatt képes a belépő alacsonyabb hőmérsékletű hálózati vízből 50-60 °C hőmérsékletű használati meleg vizet előállítani.


Az indirekt hőátadást biztosító, vékony falú hőcserélő spirálok, nagy felületükkel és űrtartalmukkal gyors és hatékony felfűtést tesznek lehetővé. A tartály test alsó felén elhelyezett nagyobb felületű és a tartály felső részén lévő hőcserélő a közvetlen környezetében felmelegíti a tartályban lévő hálózati vizet. A felmelegített víz felfelé áramlik, a hidegebb minden esetben annak a helyére. A két különálló hőcserélő a tartály alsó és felső részén is biztosítja a melegítést, mely különösen egyenletes és gyors felfűtést garantál.
A hőcserélő spirál viszonlyag alacsony hőmérsékletének köszönhetően folyamatos használat mellett sem alakul ki vízkő a hőcserélők felületén.


A SUNSYSTEM SON indirekt használati meleg víz tartály a vásárlástól számított 3 év teljes körű garanciával rendelkezik a tartálytest és hőcserélő hegesztési minőségére, átrozsdásodásra. 
A SUNSYSTEM SON 750 indirekt HMV tartály legfontosabb tulajdonságai:

 • A HMV tartály test alacsony széntartalmú 5 mm vastagságú acél lemezből, a külső PVC burkolat alatt, 100 mm vastagságú és levehető lágy PU hőszigeteléssel szállítva.

 • A tartály a titánium zománc belső tartály felület védelemnek, és a katód/anód típusú vízkő kialakulás elleni védelem alkalmazásának köszönhetően a legszigorúbb higiéniai és minőségi elvárásoknak is megfelel.

 • A tartály minőségellenőrzése során a gyártási folyamat végén a tartály test esetében 15 bar, míg a hőcserélők esetében 25 bar teszt nyomást alkalmaznak, melynek köszönhetően a termék megbízható, és használata biztonságos.

 • A tartály test maximális üzemi hőmérséklete 95°C, maximális üzemi nyomása 10 bar, a hőcserélő maximális üzemi hőmérséklete 110°C, maximális üzemi nyomása 16 bar.

 • A SUNSYSTEM SN sorozat tartályai ún. recirkulációs csatlakozással felszereltek, melynek köszönhetően, a recirkulációs ág kiépítése után a meleg víz folyamatosan rendelkezésre áll a csap előtt. Így meleg víz kivétel előtt nem szükséges a vezetékben lévő hideg vizet kiengedni, amíg megérkezik a meleg víz.
  (a recirkulációs ághoz szükséges keringető szivattyú nem része a tartálynak)

 • A tartály oldalán kialakított merülő hüvelyben elhelyezhető egy hőmérséklet szenzor.

 • Alapfelszereltségben 8 bar-os túlnyomás elleni biztonsági szeleppel szállított.

 • Igény esetén, felárért a tartály test 3/4,5/6/7,5 kW teljesítményű elektromos fűtő betéttel is rendelhető.  


Fontos szempont az indirekt HMV tartály kettős hőforrás logikájának megértéséhez (hőcserélő spirál vs. fűtőbetét), hogy az elektromos fűtőbetétek viszonylag kis teljesítménnyel bírnak, így csak több óra alatt tudják a tartályból felhasznált meleg vizet pótolni (pl. éjszakai áram felhasználási lehetőség). Míg a hőcserélőn keresztül átkeringetett meleg víz, gyorsabb felfűtest és meleg víz pótlást biztosítanak.

A berendezés az energia felhasználás alapján a "E" energia osztályba tartozik.

Letölthető telepítési és kezelési útmutató. A letöltéshez kérjük kattintson a lenti képre.

Bekötési és használati útmutató      Sunsystem SON energia címke

A SUNSYSTEM SON 750 használati meleg víz tartály alapfelszereltsége:

 • 750 liter űrtartalmú acél tartály test és 2 db hőcserélő spirál

 • tartály test hálózati víz és recirkulációs csatlakozásokkal, illetve alsó/oldalsó elhelyezésű tisztító nyílással és leeresztő csatlakozóval

 • oldalsó elhelyezésű merülő hüvely a hőmérséklet érzékelőnek

 • 100 mm vastagságú levehető PU hőszigetelés és PVC külső borítás

 • beépített hőmérséklet kijelző

 • 3 év gyártói garancia a tartály átrozsdásodására és víz szivárgásra


 

Max. üzemi hőmérséklet 95 °C
Víztartalom 750 lit.
Előrem./Visszat. csatlakozás 1 R
Max. üzemi nyomás 10 bar
Tömeg 263 kg
Szélesség 950 mm
Magasság 2000 mm
Mélység 950 mm
Árukereső.hu Árukereső.hu