Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
Termékek Menü

SUNSYSTEM SN 300 indirekt használati melegvíz tartály (300 liter) - 1 hőcserélővel

Ár:
143.000 Ft
136.500 Ft (107.480 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 6.500 Ft

SUNSYSTEM SN 300 álló kialakítású, használati melegvíz előállításra és tárolásra kialakított, titán zománcozott belső felület védelemmel ellátott acél tartály. Beépített 1 db hőcserélő spirállal, felárért rendelhető elektromos fűtőbetéttel, katód/anód típusú vízkő elleni védelemmel.


Információ: 30/321-7971 vagy 30/556-3274

Gyártó: Sunsystem (NES Ltd.)
Elérhetőség: 2 db raktáron
Várható szállítás: 2019. november 27.
Szállítási díj: Ingyenes
Menny.:db

Leírás


SUNSYSTEM SN 300 indirekt használati meleg víz tartály 1 db hőcserélővel

Titán zománc belső felület védelemmel ellátott, használati meleg víz előállításra és tárolásra kialakított tároló (HMV), a tartály testbe beépített 1 db nagy hőátadó felületű csőspirál hőcserélővel. 300 liter űrtartalommal, 50 mm kemény PU szigeteléssel, külső PVC burkolattal, és maximum 10 bar nyomású hálózati rendszerbe való üzemeltetésre.

A tartályba bevezetett nagy hőátadó felülettel bíró, csőspirál alakú hőcserélőn keresztül a kazán fűtési meleg vize, vagy más hőforrás, például napkollektor hője is hasznosítható. Az SN 300 indirekt HMV tartály recirkulációs csatlakozással és ellenőrző nyílással felszerelt, illetve minden egyes csatlakozó belső menetes kialakítású.
Az SN tartály felárért, 8 bar-os biztonsági szeleppel szállított.


GYIK = gyakran ismételt kérdések a SUNSYSTEM SN 300 indirekt használati meleg víz tartályokhoz

 

Használati meleg víz előállítás gyorsan és indirekt módon. A 300 literes űrtartalomhoz tartozó 1,2 m2 felületű és 7,4 liter űrtartalmú hőcserélő spirálnak köszönhetően, egy 5 tagú család használati meleg víz igényét is biztonsággal kiszolgálja a berendezés.
Az indirekt használati meleg víz tartály a beépített csőspirálon keresztül, egy kazánból vagy egy napkollektorból származó hőt képes használati meleg vízzé átalakítani. A hőcserélő spirál nagyméretű hőleadó felületének köszönhetően, a rajta átkeringő forró víz felmelegíti az azt körbe vevő hálózati vizet, és gyors, akár órán belüli felfűtést is biztosíthat. Köszönhető ez annak, hogy a csőspirálon átkeringetett meleg víz jellemzően egy nagyobb teljesítményű hőtermelő berendezésből származik.
Igény esetén a tartály rendelhető 3-7,5 kW teljesítményű elektromos fűtőbetéttel, mely alternatív beépített hőforrást jelentő elektromos teljesítmény mindenképpen hosszabb idejű felfűtés alatt képes a belépő alacsonyabb hőmérsékletű hálózati vízből 50-60 °C hőmérsékletű használati meleg vizet előállítani.


Az indirekt hőátadást biztosító, vékony falú hőcserélő spirál, nagy felületével és űrtartalmával gyors és hatékony felfűtést tesz lehetővé. A tartály test alsó felén elhelyezett hőcserélő a környezetében felmelegíti a hálózati vizet, a felfelé áramló felmelegített víz helyére áramlik a tartály felső részéről az alacsonyabb hőmérsékletű, ezzel biztosítva a tartály víztartalmának az egyenletes felfűtését.
A hőcserélő spirál viszonylag alacsony hőmérsékletének köszönhetően folyamatos használat mellett sem alakul ki vízkő a hőcserélő felületén.


A SUNSYSTEM SN indirekt használati meleg víz tartály a vásárlástól számított 3 év teljes körű garanciával rendelkezik a tartálytest és hőcserélő hegesztési minőségére, átrozsdásodásra. 
A SUNSYSTEM SN 300 indirekt HMV tartály legfontosabb tulajdonságai:

 • A HMV tartály test alacsony széntartalmú 3,5 mm vastagságú acél lemezből, a külső PVC burkolat alatt, 50 mm vastagságú merev PU hőszigeteléssel szállítva.

 • A tartály a titánium zománc belső tartály felület védelemnek, és a katód/anód típusú vízkő kialakulás elleni védelem alkalmazásának köszönhetően a legszigorúbb higiéniai és minőségi elvárásoknak is megfelel.

 • A tartály minőség ellenőrzése során a gyártási folyamat végén a tartály test esetében 15 bar, míg a hőcserélő esetében 25 bar teszt nyomást alkalmaznak, melynek köszönhetően a termék megbízható, és használata biztonságos.

 • A tartály test maximális üzemi hőmérséklete 95°C, maximális üzemi nyomása 10 bar, a hőcserélő maximális üzemi hőmérséklete 110°C, maximális üzemi nyomása 16 bar.

 • A SUNSYSTEM SN sorozat tartályai ún. recirkulációs csatlakozással felszereltek, melynek köszönhetően, a recirkulációs ág kiépítése után a meleg víz folyamatosan rendelkezésre áll a csap előtt. Így meleg víz kivétel előtt nem szükséges a vezetékben lévő hideg vizet kiengedni, amíg megérkezik a meleg víz.
  (a recirkulációs ághoz szükséges keringető szivattyú nem része a tartálynak)

 • Felárért a tartályhoz rendelhető egy 8 bar-os túlnyomás elleni biztonsági szelepből, egy tartály hőmérőből, egy további mérőhüvelyből (pl. a kazán vezérlés hőmérséklet érzékelője számára), valamint 3 db állítható támasztó lábból álló szett. (lásd lent a Kapcsolódó termékeket)

 • Igény esetén, felárért a tartály test 3/4,5/6/7,5 kW teljesítményű elektromos fűtő betéttel is rendelhető.  


Fontos szempont az indirekt HMV tartály kettős hőforrás logikájának megértéséhez (hőcserélő spirál vs. fűtőbetét), hogy az elektromos fűtőbetétek viszonylag kis teljesítménnyel bírnak, így csak több óra alatt tudják a tartályból felhasznált meleg vizet pótolni (pl. éjszakai áram felhasználási lehetőség). Míg a hőcserélőn keresztül átkeringetett meleg víz, gyorsabb felfűtést és meleg víz pótlást biztosítanak.

A berendezés az energia felhasználás alapján a "C" energia osztályba tartozik.

Letölthető telepítési és kezelési útmutató. A letöltéshez kérjük kattintson a lenti képre.
Bekötési és használati útmutató


A SUNSYSTEM SN 300 használati meleg víz tartály alapfelszereltsége:

 • 300 liter űrtartalmú acél tartály test és hőcserélő

 • tartály test hálózati víz és recirkulációs csatlakozásokkal, illetve alsó/oldalsó elhelyezésű tisztító nyílással és leeresztő csatlakozóval

 • 50 mm PU hőszigetelés és PVC külső borítás

 • 3 év gyártói garancia a tartály átrozsdásodására és víz szivárgásra


 

Paraméterek

Max. üzemi hőmérséklet 95 °C
Víztartalom 300 lit.
Előrem./Visszat. csatlakozás 1 R
Max. üzemi nyomás 10 bar
Tömeg 104 kg
Szélesség 660 mm
Magasság 1420 mm
Mélység 660 mm

Kapcsolódó termékek

Raktáron - 2 nap múlva átvehető
22.990 Ft (18.102 Ft + ÁFA)
Raktáron - 2 nap múlva átvehető
23.090 Ft (18.181 Ft + ÁFA)
Raktáron - 2 nap múlva átvehető
25.090 Ft (19.756 Ft + ÁFA)
Raktáron - 2 nap múlva átvehető
27.090 Ft (21.331 Ft + ÁFA)

Hasonló termékek

Raktáron - 2 nap múlva átvehető
117.900 Ft 113.500 Ft (89.370 Ft + ÁFA)
Raktáron - 2 nap múlva átvehető
117.900 Ft 105.500 Ft (83.071 Ft + ÁFA)
Raktáron - 2 nap múlva átvehető
105.500 Ft 101.500 Ft (79.921 Ft + ÁFA)