Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

BLOG

2021. január 1-je óta akár 3 millió forintot is felvehetnek az államtól otthonfelújítási támogatás formájában mindazok, akik saját tulajdonú ingatlanukban 25 év alatti gyermeket nevelnek, és felújítják a lakásukat. A Portfolio számos alkalommal foglalkozott már a támogatással, ebben a cikkünkben összefoglaljuk a feltételeket.

Forrás: portfolio.hu

 

Elektromos fűtés és használati meleg víz előállítás akár 50%-os állami támogatással. Otthonfelújítási, lakásfelújítási támogatás lesz igényelhető már meglévő ingatlanokra 2021.január 1-től, melynek keretében a felújítási költség felét, maximum 3 millió forintot visszatérít az állam. Fantasztikus lehetőséget kínálva ezzel azoknak a családoknak, akik nem terveznek új otthont építeni, vagy új ingatlanba költözni, de szeretnének szebb és élhetőbb körülményeket kialakítani maguknak.

Új lapos villanybojlerek bruttó 47.490,- Ft-tól

Megoldás 3. >> Elektromos fűtőszőnyeg telepítése önterülő aljzatkiegyenlítőbe.

Megoldás 2. >> Forradalmian új MAGNUM HEATBOARD elektromos padlófűtési rendszer közvetlenül laminált padlóburkolat alá.

Megoldás 1. >> FALCON U-HEAT Alu-Mat fűtőszőnyeg telepítése XPS szigetelő lapra közvetlenül laminált burkolat alá.

 

MEGÚJULT ELEKTROMOS FŰTŐKÁBEL KÍNÁLAT

Elektromos padlófűtési célra (a fajlagos hőteljesítmény alapján elsősorban beltéri felhasználásra) ajánlott fűtőkábel kínálatunk 2019. márciusával megújult. 18 Watt/m teljesítménnyel FALCON U-HEAT Cable elektromos fűtőkábeleket kínálunk 160 Watt és 2600 Watt teljesítmény tartományban, 10 év garanciával. A 17 Watt/m fajlagos teljesítményű MAGNUM Cable fűtőkábelek ÉLETHOSSZIG tartó gyártói garanciával, 300 Watt és 3300 Watt közötti teljesítményben állnak rendelkezésre. 
Az elektromos fűtőkábelek jól használhatók új építésű vagy felújított ingatlanokban, főfűtésként vagy vizes központi fűtési rendszer kiegészítéseként egyaránt. Az aljzatszigetelés fölé fektetett fűtőkábeleket legalább 5-6 cm vastagságú hőtározó betonrétegbe telepítik. Padló- és szobahőmérséklet érzékelővel ellátott termosztátjaink pontos és gazdaságos működés szabályozást biztosítanak. A telepítés során a fűtőkábel huroktávolságának növelésével vagy csökkentésével lehetséges a tényleges hőigényhez igazított négyzetméterenkénti fűtési teljesítmény kialakítása.


 

ELEKTROMOS KAZÁN FŰTÉSHEZ ÉS INDIREKT HMV TARTÁLLYAL KIEGÉSZTVE, HASZNÁLATI MELEG VÍZ ELŐÁLLÍTÁSRA

Amennyiben nem kizárólag központi fűtésre (ez lehet természetesen falfűtés, padlófűtés vagy radiátoros fűtési rendszer is) kívánja használni az elektromos kazánját, a Centrometal El-Cm ePlus kazánok, amennyiben egy indirekt használati meleg víz tartállyal (röviden HMV tartály) kiegészítve kerülnek beépítésre, képesek a fűtési meleg víz mellett, Önnek használati meleg vizet is előállítani. (elektromos kazán = villany kazán, villany , elektromos fali kazán, fali villany kazán, elektromos cirkó)
Az indirekt HMV tartályok egy beépített hőcserélővel, a legtöbb esetben egy spirál alakban meghajlított csőkígyóval szállítottak. Ebben a hőcserélőben keringetjük a fűtési meleg vizet, a fűtési meleg víz felmelegíti a hőcserélő felületét, mely indirekt hőátadással megmelegíti a hőcserélő körül lévő hálózati vizet. Ez a folyamat biztosítja a háztartásának a használati meleg víz igényét, és mindezt a fűtési célra is használt elektromos kazánnal. 
A HMV tartály használatának két legfontosabb előnye egy villany bojlerrel szemben, hogy a hőt a hőcserélőn keresztül a kazánunk biztosítja és nem egy elektromos fűtő elem. A hőcserélők vízkövesedésre nem hajlamosak, míg egy villany bojler fűtőelemét 1-2 évente vízkőtleníteni szükséges. A másik fontos szempont, hogy a villany bojlerek manapság legfeljebb 1,5-2,5 kW-os fűtőbetét teljesítménnyel készülnek, de ez a teljesítmény jellemzően több órás felfűtési időt igényel. Ezzel szemben a villany kazán legalább 6 kW-nyi teljesítménnyel (a kazán maximális és beállított teljesítményétől függően), jóval rövidebb idő alatt, akár egy órán belül is képes a felhasznált használati meleg vizet pótolni.
Az El-Cm ePlus elektromos kazánok vezérlése alapfelszereltségben képes egy motoros három járatú szelepet működtetni, illetve egy szintén a kazán felszereltségét képező hőmérséklet érzékelőn keresztül folyamatosan méri az indirekt HMV tartályban lévő használati meleg víz hőmérsékletét. A kazán vezérlésén Ön beállíthatja a fűtéshez használt előremenő víz hőmérsékletet és kW fűtési teljesítményt, és ugyanezeket az értékeket a használati meleg víz előállítás esetére is megteheti. Továbbá meghatározhatja, hoy a nap időszakában biztosítsa a kazán a HMV tartályban a fürdéshez használható meleg vizet. Egy szoba termosztáttal kiegészítve a fűtési rendszerét, a Centrometal ePlus elektromos kazán a különféle időzítéseket és hőmérséklet értékeket figyelembe véve, automatikusan vezérli és szabályozza lakásának fűtési és meleg víz biztosítását.

ELEKTROMOS KAZÁN + KERINGETŐ SZIVATTYÚ + ZÁRT TÁGULÁSI TARTÁLY = CENTROMETAL EL-CM CLASSIC (6-27 kW)
Újonnan telepített vizes központi fűtési rendszer esetén, amely lehet padló, fali, radiátoros rendszerű vagy ezek kombinációja, minden esetben szüksége lesz önnek a fűtési rendszeréhez keringető szivattyúra és zárt tágulási tartályra. Centrometal El-Cm Classic elektromos fali kazán (elektromos kazán = villany kazán, villany cirkó, elektromos fali kazán, fali villany kazán) vásárlása esetén az említett fűtési rendszer kiegészítőket Önnek felár nélkül szállítjuk, gyárilag a kazán burkolata alá beszerelve, nyomás próbázva, működés szempontjából is leellenőrizve.
Az El-Cm Classic elektromos kazán ezen felül, pontos előremenő vízhőmérséklet szabályzást garantáló korszerű digitális vezérléssel szerelt, mely vezérlésen a kazán névleges teljesítménye három egyenlő lépcsőben manuálisan korlátozható. Például egy 9 kW névleges teljesítményű villany kazán teljesítménye 3 vagy 6 kW teljesítményben is lekorlátozható, mely esetekben sem a felvett, sem a leadott hő teljesítmény nem haladja meg a megadott értéket. 
A Centrometal Classic fali villany kazánok széles nyomás tartományban (0,4 - 2,5 bar) üzemeltethetők, így nyitott és zárt fűtési rendszerben egyaránt jól használhatók. A 6 kW és 9 kW teljesítményű elektromos kazán egy és három fázisú elektromos hálózatról (230 vagy 400 V), a 12 kW teljesítménytől kezdődően kizárólag három fázisú (400 V) elektromos hálózatról működtethető.

 

Árukereső.hu Árukereső.hu