Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
Kategóriák
Ha részletfizetéssel vásárolná meg a terméket, helyezze a kosárba, majd a fizetési módnál jelölje be Cetelem Online Áruhitelt.
INGYENES KISZÁLLÍTÁS
INGYENES KISZÁLLÍTÁS
magyarországi címre
SZERVIZ SZOLGÁLTATÁS
SZERVIZ SZOLGÁLTATÁS
országos lefedettség
ALKATRÉSZ ELLÁTÁS
ALKATRÉSZ ELLÁTÁS
saját raktárkészletről
FALCON U-HEAT Alu-Mat elektromos fűtőszőnyeg laminált padlóhoz 9 m2 = 1260 Watt (elektromos padlófűtés 140 W/m2)
99.000 Ft (77.953 Ft + ÁFA)
Menny.:db

FALCON U-HEAT Alu-Mat elektromos fűtőszőnyeg laminált padlóhoz 9 m2 = 1260 Watt (elektromos padlófűtés 140 W/m2)

99.000 Ft (77.953 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Elektromos fűtőszőnyeg (9 m2) mindkét oldalán alumínium kasírozással, extra vékony kialakításban, laminált padló vagy merev vinyl padló felületek fűtéséhez.
Az elektromos padlófűtési rendszer 140 W/m2 felületi hőleadási teljesítményének köszönhetően gyors és hatékony felfűtést eredményez, így fő és kiegészítő fűtésként egyaránt jól használható.
Elérhetőség: Utolsó 14 db raktáron
Várható szállítás: 2023. október 06.
Szállítási díj: Ingyenes

Youtube videók

Leírás és Paraméterek

FALCON U-HEAT Alu-Mat elektromos fűtőszőnyeg laminált padlóhoz 9 m2 = 1260 Watt (140 W/m2)

​Extra vékony (1,7 mm) kialakítású elektromos fűtőszőnyeg, mindkét felületén alumínium fólia réteggel ellátva. ​Az alumínium réteg gyorsan, egyenletesen szállítja és teríti szét az előállított hőt, ezáltal egyenletes fűtést biztosítva a teljes felületén. Egy XPS alapú, minimum 4-5 mm vastag szigetelő rétegnek a fűtőszőnyeg alatti használatával (beépítésével), az elektromos padlófűtési rendszer, meglévő burkolatok esetén is gyorsan telepíthető, az Alu-Mat fűtőszőnyegre pedig közvetlenül ráfektethető a laminált padló.
A fűtőszőnyeg védőföldelésének köszönhetően, az érintésvédelmi besorolása alapján, nedves levegőjű helységekbe is telepíthető. A
fűtőszőnyeg akár a 70°C-os hőmérsékletű tartós terhelést is károsodás nélkül elviseli.

FALCON U-HEAT Alu-Mat elektromos fűtőszőnyeg rétegrend (nagyításhoz KATTINTSON a lenti képre)

 

A 140 W/m2 felületi hőleadási teljesítmény, gyors és hatékony felfűtést biztosít. Üzemeltetéséhez szoba és/vagy padló hőmérséklet szenzorral ellátott, programozható digitális vagy manuális termosztát szükséges.
Fő és kiegészítő, komfort fűtésként egyaránt jól használható.
Európai gyártó, európai terméke, mely CE tanúsítvánnyal rendelkezik, és 10 év garanciával a fűtőszőnyeg elektromechanikai működésére.


Letölthető telepítési útmutató. A letöltéshez kérjük kattintson a lenti képre.

Használati útmutató

Az elektromos padlófűtés láthatatlan, nincsenek zavaró csővezetékek vagy fűtőtestek. Utólagosan, akár meglévő burkolatokra is telepíthető. Ennek köszönhetően telepítése nem csak nagyobb bontás vagy átalakítás nélkül kivitelezhető, de meglévő radiátoros központi fűtési rendszerekkel (pl. nappalik, étkezők) is jól kombinálható.
Kérjük, a tervezés során vegye figyelembe, hogy a fűtőszőnyeget fix, padlóra helyezett bútorok alá ne telepítse, vagy a bútorok legalább 4-5 cm-es lábon álljanak. Például konyhabútorok, nagyobb szekrények stb. 
Karbantartást nem igényel, valamint ha, az erre a feladatra kifejlesztett digitális termosztáttal és szigeteléssel együtt használja, a rendszer különösen energiatakarékos és költséghatékony. Használatával a hideg laminált padló a múlté!
Egyértelmű előnye az Alu-Mat elektromos fűtőszőnyegeknek, hogy bontás nélkül is telepíthetők, így telepítésük általában egyszerűbb és olcsóbb. Ezen felül, a vizes padlófűtési rendszerekkel szemben, használata során nem kell többé a szivárgástól sem tartania!
A rendelhető digitális óratermosztát előre kiszámolja a felmelegedési időt és az ehhez szükséges energiamennyiséget. Csúcsminőségű vezérlőegysége rendkívül jól alkalmazható a különböző fűtésrendszerekhez. 


GYIK = gyakran ismételt kérdések a FALCON U-HEAT Alu-Mat elektromos fűtőszőnyeghez (9 m2 = 1260 Watt) 

    
A fűtőszőnyeg 140 Watt négyzetméterenkénti fajlagos teljesítménye laminált vagy fapadló lapok alá telepítve fő- vagy kiegészítő padlófűtésként biztosítja a szükséges hőteljesítményt. Nem csak kiegészítő fűtésként meglévő fűtési rendszer, kályha vagy kandalló mellé, de önállóan, főfűtési módként is megállja a helyét. Főfűtési felhasználási mód esetén azonban kérjük figyeljen arra, hogy a laminált padlónak padlófűtési felhasználásra kialakítottnak kell lennie.


Extra vékony kialakításának köszönhetően, egy nappali vagy egy teljes lakás fűtési rendszerének felújításakor sem szükséges a meglévő burkolatot vagy aljzatot feltétlenül feltörnie. Hiszen az 1,7 mm vastagságú elektromos fűtőszőnyeg, az előírt min. 4 mm vastag XPS alapú alátétszigetelés használatával egy szigetelő rétegre, vagy meglévő burkolatra ráfektethető és telepíthető. Beépítése gyorsan és jelentős bontási munkálatok nélkül is kivitelezhető. 

 
A FALCON U-HEAT elektromos fűtőszőnyeg négyzetméterenkénti és óránkénti névleges elektromos áram fogyasztása 140 Watt. Így a fűtőszőnyeg bármely meglévő, egy fázisú (230 Volt / 50 Hz) elektromos hálózatra, padlóhőmérséklet szenzorral rendelkező termosztát használatával, minden további kiegészítés vagy átalakítás nélkül csatlakoztatható. AVK kapcsoló használata kötelező!A 9 m2 alapterületű és 1260 Watt névleges hőteljesítményű fűtőszőnyeg óránkénti elektromos áramfelvétele folyamatos fűtési periódus esetén is olyan alacsony (1,26 kWh), hogy szinte biztosra vehető, hogy bármely magyarországi ingatlan elektromos hálózata képes a szükséges (5,5 Amper) áramerősség szállítására, biztosítására.  

 
A FALCON U-HEAT elektromos fűtőszőnyeg rendkívül magas működési hatásfokkal üzemel. A gyakorlatban a felvett elektromos teljesítmény szinte teljes egésze megjelenik hőenergiaként a rendszerben, illetve az ingatlanában.


Az ingatlanok 1 négyzetméterre vonatkoztatott hővesztesége az ingatlan méretétől és szigeteltségi állapotától függ, ezzel a hőveszteséggel kell a mindenkori fűtő berendezésnek vagy fűtési rendszernek tudnia hőteljesítmény tekintetében lépést tartania. A hőveszteség/hőigény az ingatlan alapterületétől, átlagos belmagasságától, homlokzatának és nyílászáróinak mindenkori hőszigeteltségi színvonalától függ.
Amennyiben az elektromos fűtőszőnyeget fő vagy kizárólagos fűtésként kívánja használni, az ingatlan hőszigeteltségétől függően a következő, -15°C-ra méretezett fajlagos hőveszteséggel érdemes számolnia.
Új építésű ingatlanok esetén akár 50-60 W/1 m2
felújított ingatlanok (homlokzati hőszigeteléssel és korszerű nyílászárókkal) esetén 90-110 W/1 m2, míg régi típusú nyílászárókkal és külső szigetelés nélküli lakások vagy családi házak esetén 140-180 W/1 mhasznos alapterület befűtésében gondolkodhat. (az előző "ököl szabály" 2,6-2,7 méter átlagos belmagasságú ingatlanra vonatkozik) 
Amennyiben a fűtőszőnyeg kiegészítő fűtésként kerül felhasználásra, úgy nem szükséges az előző szabályt a méretezéshez figyelembe vennie, hiszen ebben az esetben az elektromos padló fűtésnek kizárólag a lábról érzett hőmérséklet biztosításában, az Ön komfortérzetének emelésében van szerepe.Az elektromos fűtőszőnyeg működése rendkívül pontosan szabályozott és ennek köszönhetően környezetbarát energia felhasználású. A korszerű szoba termosztátok a mért padló- és szobahőmérséklet érték alapján is képesek a működésüket szabályozni. Fő fűtési rendszerként használva a fűtőszőnyeget jellemzően a szoba levegőjének hőmérséklete, míg kiegészítő fűtésként a padló hőmérséklet értéke alapján működik. Garantálva ezzel a két üzemmóddal, minden felhasználási célra a leggazdaságosabb megoldást. Ennek köszönhetőn elhanyagolható túlfűtéssel biztosítja Önnek a beállított szoba vagy padló hőmérsékletet. 


Teljesen hangtalan üzemű berendezés, működése sem kéményt sem friss levegőt nem igényel.


A Falcon U-HEAT Alu-Mat fűtőszőnyeg IP67-es érintésvédelmi besorolással rendelkezik. 


Az elektromos fűtőszőnyeg üzemeltetéséhez szoba termosztát beépítése minden esetben szükséges, mely az aktuális hőigényt figyelembe véve indítja vagy kapcsolja ki a fűtőszőnyeg működését, hőtermelését.


A fűtőszőnyeg telepítése közvetlenül a laminált padlóburkolat alá történik. A felszínhez közeli telepítésnek köszönhetően, gyors felfűtést és hőleadást biztosít Önnek.


Az elektromos fűtőszőnyeg a vásárlástól számított 10 év teljeskörű garanciával rendelkezik. Az érvényes garancia feltétele webáruházunkban is megvásárolható alumínium szigetelőszalag, mely a megfelelő rögzítést és az érintésvédelmi kapcsolódást szolgálja!
FALCON U-HEAT Alu-Mat elektromos fűtőszőnyeg műszaki jellemzők

  • Elektromágneses védelemmel ellátott 2-vezetős fűtőkábel, üvegszálas hálóra szerelve, két oldalán alumínium fóliával ellátva
  • 3 méter hosszú, 3-eres tápkábel, teljes hosszában villamos érintésvédelemmel
  • Kialakítása megfelel a jelenlegi európai szabványoknak

Fűtőszőnyeg csomag része a magyar nyelvű telepítési útmutató és vizsgálati jegyzőkönyvek

Rendelhető kiegészítők

  • Digitális vagy manuális termosztát padlóhőmérséklet szenzorral
  • Alumínium szigetelő szalag, 11,25 méteres kiszerelésben. Rendelje meg webáruházunkban!
  • ​Mindkét termék csoport elérhető a fűtőszőnyeg termékoldalán található "Kapcsolódó termékek" csoportban

FONTOS TUDNIVALÓK! 

A garancia feltételeként is elvárt, szakszerű telepítés érdekében, használjon minimum 5-6 mm vastagságú, XPS alapú alátét szigetelést a fűtőszőnyeg alá, mely javítja a fűtés és energia felhasználás hatékonyságát és megvédi a fűtőszőnyeg fűtőszálait az elektromechanikai sérülésektől. A fűtőszőnyeg kábele nem vágható vagy toldható, míg a fűtőszőnyeg üvegszálas hálója szabadon vágható vagy alakítható. A fűtőszőnyeg teljes felületén érintésvédelemmel ellátott (IP67) a csatlakoztatott földelő kábel által. Amennyiben telepítés során a fűtőszőnyeg folytonosságát megszakítják a párhuzamos sorok kialakítása céljából, a földelés megőrzése végett alumínium szigetelő szalaggal való soronkénti egymáshoz rögzítés szükséges! /Lásd a lenti képeken!/
Hőveszteség kalkuláció minden esetben javasolt, mielőtt az elektromos fűtőszőnyeg elsődleges hőforrásként telepítésre kerül.
Vásárlás előtt minden esetben egyeztessen a kivitelezőivel.

                 
 

FIGYELEM. Az ELEKTROMOS FŰTÉS WEBÁRUHÁZ-ban vásárolt elektromos fűtőkábel, elektromos fűtőszőnyeg és ezekhez tartozó szoba termosztát telepítésében is tudunk Önnek segíteni. A kivitelezési díjainkkal kapcsolatban kérjük keresse kollégánkat a 0630/321-7971-es telefonszámon.


Gyártó FALCON U-HEAT
Felületi hőleadás 140W/m2
Teljesítmény 140 W
Áramerősség igény 0,7 Amper
Méret 1 m2
Szélesség 0.5 m
Vastagság 1 mm
Hossz 2 m
Ellenállás 378 ohm
Árukereső.hu Árukereső.hu