Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
Termékek Menü

Elektromos fűtőkábel, kültéri felület fűtés, hó- és jégmentesítés


Kültéri elektromos fűtőkábel 

A MAGNUM Cable elektromos fűtőkábel 30 Watt/méter egységnyi hőteljesítménnyel készül, és teljesítménye alapján elsősorban külterületi felhasználásra, kültéri burkolatok fagy és jégmentesítésére készül. 

  1. A térkő alá és a kültéri betonba telepíthető kábel sárga külső burkolattal szállított, melynek a hőállósága megegyezik a beltéri kábelek tulajdonságával, viszont kialakítása alapján ellenáll a mechanikai terhelésnek.

  2. A második változat, mely aszfaltba való telepítésre készül, egy magas hőállóságú piros színű burkolattal szállított. Ennek a külső burkolata nem csak a mechanikai sérülések ellen véd, hanem a frissen öntött aszfalt 170-180°C-os hőmérsékletének is ellen áll. A magas hőállóságot a PTFE (Teflon) réteg biztosítja, melyet kívülről egy, a vegyi anyagoknak is  jól ellenálló PVC réteg burkol. 

  3. A harmadik termék csoportba tartozó kábelek kialakításukban és hőállóságukban megegyeznek az aszfaltba telepíthető kültéri kábelekkel, azonban itt a telepítés egyszerűsítéséhez és gyorsításához a hurok távolságokat egy szalag párral rögzítették 300 Watt/m2 hőteljesítményhez szükséges kiosztásban. Ezt a termék csoportot a kialakítása alapján kültéri fűtőszőnyegként is nevezhetjük.Fűtőkábel 30 W/m fajlagos hőteljesítményben

  • a legkisebb beépíthető hőteljesítmény 180 W/m2, ebben az esetben a kábelhurkok közötti távolság 16-17 cm

  • a legnagyobb beépíthető hőteljesítmény 420-430 W/m2, ebben az esetben a kábelhurkok közötti távolság 7 cm, a viszonyítás kedvéért, a kültéri felületfűtés, hó vagy jég olvasztás esetében is maximum 300-320 W/m2 teljesítménnyel számolunk