Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
Termékek Menü
Ár:
112.990 Ft (88.969 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Ha részletfizetéssel vásárolná meg a terméket, helyezze a kosárba, majd a fizetési módnál jelölje be Cetelem Online Áruhitelt.

ELDOM Thermo 80 - indirekt használati meleg víz tartály 1 hőcserélővel (bal oldali / 80 liter / 2 kW / 387 mm Ø)

Ár:
112.990 Ft (88.969 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Az ELDOM Thermo 80 - "B" energia osztályú, függőleges fali telepítésre kialakított használati meleg víz tartály, bal oldali hőcserélő csatlakozókkal. Alapfelszereltségben 1 db hőcserélő spirállal, a korrózió ellen 1 db magnézium anóddal, zománcozott belső felület védelemmel és 2 kW teljesítményű kiegészítő elektromos fűtőbetéttel szállított. Egyszerű felépítés, biztonságos üzemeltetés és hosszú élettartam. 
 
Gyártó: Eldominvest
Elérhetőség: Utolsó 12 db raktáron
Várható szállítás: 2023. június 06.
Szállítási díj: Ingyenes

Leírás és Paraméterek

ELDOM Thermo 80 - "B" energia osztályú, fali indirekt használati meleg víz tartály, bal oldali hőcserélő csatlakozókkal

Az ELDOM Thermo fali indirekt használati meleg víz tartály sorozata, a tartály alsó részébe épített hőcserélővel és egy 2 kW hőteljesítményű elektromos fűtőbetéttel szállított. A kettős felfűtési mód a hőcserélőn keresztül gyorsabb felfűtést, míg az elektromos fűtőbetéttel akár vezérelt áramra kötve egy lassabb, kiegészítő felfűtési módot biztosít.
A hőcserélőnek köszönhetően elsősorban egy napkollektorból, pellet vagy elektromos kazánokból érkező magas előremenő hőmérsékletű fűtési meleg vizet tudunk a használati víz felmelegítésére felhasználni.

Amennyiben 
alacsonyabb fűtési víz hőmérséklettel működő gázkazánok vagy akár hőszivattyúk hőjét szeretné hasznosítani HMV előállításra, akkor célszerűbb a jelentősen megnövelt hőcserélő felülettel rendelkező ELDOM Green Line sorozatából választania.


Melyek az ELDOM Thermo forró víz tartályok legfontosabb jellemzői?

 • Energia takarékos és környezet tudatos - Környezetbarát CFC mentes, 33 mm vastagságú kemény PU szigetelés, mely minimalizálja a tartály test hőveszteségét, és ami a legfontosabb az egyik legjobb hőszigetelési értékkel (λ=0,022) Önnek pénzt takarít meg és csökkenti a berendezés Öko-lábnyomát
 • B energia hatékonysági osztály - A kettős hőforrás (elektromos fűtőbetét és hőcserélő) nem csak a sokoldalú felhasználást teszi lehetővé, de a hőcserélőn keresztül a használati meleg víz előállításra felhasználhatók a megújuló energia forrásból pl. napkollektor, pellet kazán és az elektromos kazánból származó hőenergia is. Ennek köszönhetően a Thermo tartály környezetbarát termékként teljesíti az érvényben lévő ErP rendelet elvárásait és tulajdonságai alapján B energiahatékonysági besorolással rendelkezik. 

 • Tartósan használható pajzs technológia - A gyártó saját fejlesztésű és egyedi összetételű cirkónium (Zr) tartalmú zománc védelmet alkalmaz a tartály test belső felületén, mely hatékonyabban képes a hőtágulásból eredő mozgásokat lekövetni, illetve ezt egészíti ki, az alsó elhelyezésű magnézium anóddal biztosított, kiegészítő tartály test korrózió védelem

 • Biztonságos és megbízható - Köszönhetően a vízmelegítő egyedi 6 lépcsős biztonsági rendszerének (elliptikus karima kialakítás, pajzs technológia, katód/anód rendszer, kombinált bojler biztonsági szelep, elfagyás elleni védelem, pontos működésű kapilláris biztonsági termosztát)

 • Egyedi elliptikus formájú karima kialakítás - Szabadalmaztatott kialakítás, mely túlnyomás vagy túlfűtés esetén automatikusan nyílik és ezzel biztosítja túlnyomás okozta károk ellen az Ön teljes használati meleg víz rendszerét

 • Egyszerű felépítésű és karbantartás mentes külső kapilláris csöves hőfokszabályzó és kapilláris termikus védelem (hővédelem vagy biztonsági termosztát túlfűtés esetére)

 • Kombinált kialakítású fém biztonsági szelep (3 az 1-ben) - Alapfelszereltségben ún. bojler biztonsági szeleppel szállítjuk, mely leeresztést, feltöltést biztosító szelep és túlnyomás esetére biztonsági szelep

 • Egyszerű és gyors bekötésre, csatlakoztatásra előkészítve - Alsó kialakítású hideg és forró víz csatlakozással, valamint bal oldali hőcserélő csatlakozásokkal szállított. 

 • Hőmérséklet kijelző, meleg víz hőmérséklet szabályzó az alapfelszereltség részét képezik.


GYIK = gyakran ismételt kérdések a ELDOM Thermo 80 indirekt használati meleg víz tartályokhoz

Használati meleg víz előállítás viszonylag gyorsan indirekt módon vagy elektromos fűtőelemmel. A beépített 0,18 m2 felületű hőcserélő spirálnak köszönhetően, akár egy 2-3 tagú család használati meleg víz igényét is biztonsággal kiszolgálja a berendezésA méretezés során kérjük vegye figyelembe, hogy a hőcserélő felület gyors hálózati víz felfűtést alapvetően magas, a kazánból vagy napkollektorból érkező előremenő vízhőmérséklet mellett képes biztosítani.

A hőcserélő spirál hőleadó felületén keresztül maximális teljesítmény mellett 5,4 kW teljesítmény áll a használati meleg víz előállításra rendelkezésreKöszönhető ez a teljesítmény annak, hogy a csőspirálon átkeringetett meleg víz jellemzően egy nagyobb teljesítményű hőtermelő berendezésből származik.


Az ELDOM Thermo 80 indirekt HMV tartály alapfelszereltségben 2 kW teljesítményű elektromos fűtőbetéttel is felszerelt, így Önnek lehetősége van a hőcserélő helyett elektromos fűtőelemmel felfűteni a tartályban lévő hálózati vizet.


A 2 kW-os fűtőbetéttel szállított indirekt használati meleg víz tartály beépített fűtőbetétjének használatához egy fázisú elektromos hálózatra csatlakoztatása szükséges

Az elektromos eszközök üzemeltetésnek az egyik legfontosabb kérdése, hogy a megfelelő Amper mennyiség az elektromos hálózatban rendelkezésre áll-e. A 2 kW-os fűtőbetét üzemeltetéséhez minimum 1x 8,7 Amper rendelkezésre kell hogy álljon, amely önmagában nem túl magas, azonban kérjük vegye figyelembe a szükséges elektromos hálózat méretezéséhez az ingatlan összes elektromos fogyasztójának teljesítményét is.

A pellet és elektromos kazán, vagy napkollektor által előállított (kazán esetében fűtési) meleg víz, használati meleg vízzé való átalakításával jelentősen csökkentheti a használati meleg vizének előállítási költségét egy pl. villanybojlerrel előállított meleg víz költséghez képest.


Az ELDOM Thermo 80 indirekt használati meleg víz tartály a vásárlástól számított 3 év garanciával rendelkezik a tartálytest hegesztési minőségére, átrozsdásodásra, valamint a beépített elektromos komponensekre. 


Letölthető Műszaki adatok és Használati útmutató. A letöltéshez kérjük kattintson a lenti képekre. 

   

Termékismertető adatlap és energia címke. A letöltéshez kérjük kattintson a lenti képre.

ELDOM Favourite termékismertető adatlap      ELDOM Thermo energia címke

Az ELDOM Thermo 80 tartály alapfelszereltsége:

 • 1db 80 liter űrtartalmú acél tartály test elektrosztatikus titán ötvözet zománcozású belső felület védelemmel

 • 1 db beépített hőcserélő bal oldali csatlakozókkal

 • 1 db Mg Anód kiegészítő tartály korrózió elleni védelem

 • CFC mentes kemény PU hőszigetelés (33 mm vastagságban), külső lemez borítás és tartó konzol a fali felszereléshez

 • Forgógombos hőmérséklet szabályzó az elektromos fűtőbetéthez

 • 2 kW teljesítményű elektromos fűtőelem 

 • 1 db bojler biztonsági szelep

 • 1 db meleg víz hőmérséklet kijelző

 • 3 év garancia a tartálytest hegesztési minőségére, vízszivárgására és az elektromos komponensekre
   

Csatolt dokumentumok

Árukereső.hu Árukereső.hu