Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
Termékek Menü
Ár:
2.520.000 Ft (1.984.252 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Centrometal Monobloc Hőszivattyú 16 kW / 400V (Monoblokk levegő-víz hőszivattyú A++)

Centrometal Monobloc Hőszivattyú 16 kW / 400V (Monoblokk levegő-víz hőszivattyú A++)

Ár:
2.520.000 Ft (1.984.252 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Centrometal Monoblokk Hőszivattyú 16 kW levegő-víz hőszivattyú A++ inverteres kompresszorral (400V). Fűtési, hűtési felhasználásra és használati meleg víz előállításra. 

Gyártó: Centrometal d.o.o.
Elérhetőség: 7 db raktáron
Várható szállítás: 2021. március 17.
Szállítási díj: Ingyenes

Leírás és Paraméterek

Centrometal Monoblokk 16 kW / 400V levegő-víz rendszerű hőszivattyú A++

Inverteres kompresszorral szállított korszerű hőszivattyú, magas működési hatásfokkal (COP 4,72) fűtési, hűtési és használati meleg víz előállítási célra. Kiegészítő 3 kW teljesítményű fűtőelemmel.
A hőszivattyú üzemeltetése 3 fázisú elektromos hálózatot igényel.

Centrometal hőszivattyú bemutató videó:

A hőszivattyú alap felszereltségben a monoblokk egységbe beépítve, a működéshez szükséges részegységeket tartalmazza, mint pl. keringető szivattyú, tágulási tartály, lemezes hőcserélő vagy az átfolyás kapcsoló. 

35°C előremenő vízhőmérséklet mellett: A++ (ErP)
55°C előremenő vízhőmérséklet mellett: A++ (ErP)
Működési hőmérséklet tartomány fűtés: -20°C-tól 35°C-ig
Működési hőmérséklet tartomány hűtés: -5°C-tól 46°C-ig
Működési hőmérséklet tartomány használati meleg víz előállítás: -20°C-tól 43°C-ig
80%-os fűtési teljesítmény -7 °C-on

Az előremenő vízhőmérséklet tartomány fűtés esetén: 25°C-tól 60°C-ig
Az előremenő vízhőmérséklet tartomány hűtés esetén: 5°C-tól 25°C-ig
Az előremenő vízhőmérséklet tartomány használati meleg víz előállítás esetén: 40°C-tól 60°C-ig


Letölthető Centrometal hőszivattyú prospektus részletes műszaki adatokkal. A letöltéshez kérjük kattintson a lenti képre.Az energia útja:1 kW elektromos energiából átlagosan 4 kW hőenergia! Ez a hőszivattyú működésének igazi varázsa!


De mindez hogy lehetséges?


A hőszivattyún belül a párologtató egységen, kompresszoron és kondenzátoron keresztül haladó energia végül az Ön házában meleg vagy hideg hőenergia formájában nyújt komfortos életteret energiatakarékos és környezetbarát módon.

Hogyan nézhet ki a teljes rendszer?

 • Fűtés,

 • Hűtés,

 • Háztartási meleg víz egy rendszerben.   

 • A Monoblokk rendszer kizárólag kültéri egységből áll, mely csendesen a kültérben üzemel. Fűtési üzemmód esetén maximum 61 dB, míg hűtési üzemmód esetében ez az érték 63 dB.

 • Vezérlő egységén keresztül szabályozza a teljes fűtési, hűtési és használati meleg víz rendszert, illetve módosíthatók a működésének paraméterei.

 • A fűtési rendszer lehet padló-, fal- és mennyezeti fűtés, fan-coil egységekkel üzemelő vagy végső esetben akár radiátoros is (a radiátoros fűtési rendszerre való rákötési szándék esetén minden esetben egyeztessen szakemberrel).

 • A háztartási használati meleg víz előállításhoz egy jellemzően megnövelt hőcserélő felülettel rendelkező ún. indirekt használati meleg víz tartály beépítése szükséges. 

 • A két hőcserélő spirállal szerelt használati meleg víz tartályaink napkollektorra vagy más hőforrásra is csatlakoztathatók, így a meleg víz előállítása kombinált üzemmódban is biztosítható.

 • A fan-coil egységeken valamint fali és mennyezeti rendszeren keresztül hűteni is tudja otthonát.

 • A hőszivattyú elektromos energia ellátását napelemes rendszer segítségével is biztosíthatja.

 • Beépített napkollektor vezérlés

 • Elektromos fűtőkábel csatlakozás a kültéri egység hűtököri és hidraulikus rész elfagyás elleni védelmére

 • 2 zónás külső hőmérséklet érzékelés

 • Távfigyelmeztető egység csatlakoztatható


Miért a Monoblokk rendszer?

 • Egyszerű szerkezet, minden fontos alkotó rész egyben, a kültéri egységben található.

 • Bekötése egyszerű, fűtésszerelő szakember, vagy egy kis kézügyességgel Ön is elvégezheti a bekötését, nem szükséges a telepítéséhez klíma vagy hőszivattyú szereléshez engedéllyel rendelkező különleges szakember. (köszönhető a monoblokk kialakításnak)

 • Teljeskörű gyártói garancia a hőszivattyúra. A rendszer komplex, a fűtéshez azonnal, közvetlen csatlakoztatható. A split egységekkel szemben a szakember nem bontja meg a hőszivattyú rendszert. 


A kültéri egység legfontosabb részegységei:


 
Megnövelt felületű hőcserélő 9,5 mm átmérőjű rézcsövezéssel és a levegőoldalon, kiemelkedő hőátadó képességgel rendelkező alumínium borítású lemezes felülettel. A hőcserélő külső felülete speciális korrózió gátló és élettartam növelő anyaggal (kék színben a képen) kezelve.
Kefe nélküli Panasonic DC ventilátor motor fokozatmentes és fordulatszám szabályozott vezérléssel, mely aktívan járul hozzá fűtési és hűtési módban is az alacsony elektromos áram fogyasztáshoz és a csendes működéshez.Hidraulikus komponensek Wilo DC keringető szivattyúval és felárért rendelhető 3 kW teljesítményű tartalék elektromos fűtőelemmel.Újonnan kifejlesztett magasfrekvenciás Mitshubishi DC inverteres kompresszor, kettős excentrikus kiegyenlítő súlyozással, karter fűtéssel, beépített mágnessel, csendes üzemeléssel, valamint széles működési tartománnyal. Az új inverteres motor nem csak jelentősen csökkenti az üzemelés zaj szintjét, de több mint 30%-al csökkenteti a kompresszor energia felhasználását is.


         
A monoblokk kialakításnak köszönhetően egyszerűen szállítható, az összes komponens a kültérre telepített egységben található, a két ajtós burkolati kialakításnak köszönhetően az egyszerű felépítés biztosítja a karbantartás könnyű és gyors elvégezhetőségét. Az első ajtó mögött (1. kép) a hidraulikus komponensek és azok elektromos részegységei találhatók. A második ajtó (2. kép) hűtőközeg részegységei és annak elektromos részegségei találhatók.


Kezelő felület:

 • Könnyű kezelhetőség

 • Nagyméretű grafikai kijelző.

 • Átlátható menürendszer.

 • Akár a saját telefonjáról is irányíthatja.

 • Többszintű előre programozható hőmérséklet beállítási opció.

 • Mobil, nem helyhez kötött eszköz.
   A vezérlés és működés előprogramozott funkciói:

     

A legfontosabb és leggyakrabban használt funkciók a FŰTÉSHŰTÉS és a HMV (háztartási meleg víz) előállítás elsőbbségét biztosítja. A hőszivattyú teljesítményének teljes kihasználásával elsődlegesen a választott funkciót fogja ellátni.

 • FŰTÉS gomb megnyomásakor a készülék az ingatlan fűtését fogja végezni. Ezzel, az ingatlan méretétől függően, hamarabb eléri a kívánt hőmérsékletet a lakás.

 • HŰTÉS gombbal történő programindítással, a hűtésnek lesz elsőbbsége minden más funkcióval szemben, például mikor egy őszi vagy tavaszi napon kicsit felmelegedett a lakás.

 • HMV funkció indításával a háztartásban szükséges meleg víz előállítására összpontosít a hőszivattyú. 
   
Használati meleg víz gyors felfűtés - 
Esetenként előfordul, hogy elfogy a meleg víz a háztartásban a HMV tartályból, ilyen eseteknél használható ez a funkció, nagyon rövid időn belül elérhető lesz újra a meleg víz!
 
AUTOMATA mód
 a
 készülék legjellemzőbb beállítási módja. A különböző szerelvények és érzékelők segítségével a vezérlő panel a gyárilag beállított alap program alapján tartja fenn az ingatlan hőmérsékletét az Ön előre beállított igénye szerint. A HMV ellátását pedig a fűtés és hűtés funkció ellátása közben végzi el. 

ECO mód, azoknak akik környezettudatosan élnek! Az egyébként is energiatakarékosan üzemelő hőszivattyú környezetbarát működési módja. A teljesítmény a szükséges minimumom látja el a különböző funkciókat a lehető legkevesebb energiát felhasználva.
KOMFORT üzemmód, 
a
 teljes teljesítményt a hőszivattyú alap funkcióinak ellátására fordítja az előre beállított hőmérsékleti tartományokon belül.

NYARALÁS alatti üzemmód. 
Amennyiben legalább 2 napra elutaznak érdemes elindítani ezt a funkciót. Ilyenkor a készülék a HMV ellátást minimumra, a fűtést vagy hűtést pedig az előre beállított hőmérséklet alapján látja el.

CSENDES üzemmód. 
Ennek a módnak az alkalmazását arra az időre javasoljuk, ha a kültérben elhelyezett készülék közelében tartózkodnak vagy éjszaka nem szeretné zavarni a szomszédokat. Ilyenkor a ventilátor fordulatszáma csökken és kisebb zajkibocsájtás mellett üzemel a készülék.

FERTŐTLENÍTŐ mód. 
A légionella fertőzés megelőzésére időnként érdemes elindítani ezt a funkciót is. Ilyenkor magas hőmérsékletű fűtő közeg áramlik végig a rendszeren, fertőtlenítve a csőhálózatot.
 

Milyen megoldásokat kínálunk Önnek? 
A hőszivattyú sokféle funkciót láthat el. Az Ön igénye, az ingatlan mérete, a már meglévő rendszerek ezt mind meghatározzák. Cégünk, bármilyen megoldás a legmegfelelőbb, szaktudásával és széleskörű gyártói kapcsolatrendszerével a leghatékonyabb rendszer kialakításában áll az Ön rendelkezésére. Minden kiegészítő, a legkisebb szerelvénytől, a kiegészítő kazánok különböző fajtájáig, az Ön rendelkezésére áll!


Engedje meg, hogy pár rendszer felépítési elképzelést bemutassunk Önnek:


1): Padlófűtési rendszer fűtésére.

2): Padlófűtési rendszer fűtésére és háztartási meleg víz előállítására egy hőcserélős puffer tartállyal.

3): Fűtésre padlófűtés és fan-coil rendszerrel, háztartási meleg víz előállításra valamint hűtés fan-coil rendszerrel.


4): Kiegészítő kazánnal fűtésre, padlófűtési rendszerrel és háztartási meleg víz előállításra.


 

Ezen bemutatott lehetőségeken kívül még nagyon sok lehetőség van a különböző típusú rendszerek kialakítására.
Akár ha külön akarjuk a fűtési vagy hűtési köröket irányítani, vagy napkollektorral is rá szeretnénk segíteni a háztartási meleg víz előállításra. 
Hívjon minket vagy küldjön egy emailt és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy az Ön számára legmegfelelőbb rendszert tudjuk összeállítani.

Rendelhető kiegészítők 

 • Indirekt használati meleg víz tartály 1 vagy 2 hőcserélővel fali fagy padlón álló változatban
 • Kiegészítő elektromos fagymentesítés 2 vagy 4 kW teljesítménnyel, kültéri vagy beltéri elhelyezésre
 • WIFI modul
 • Vezeték nélküli vagy vezetékes érintőképernyős szobatermosztát 
 • Kiegészítő modul 2 további kevert fűtőkör vezérléséhez
 • Külső és belső hőmérséklet érzékelő
 • Motoros zónaszelep
 • Rádiófrekvenciás jeladó
Gyártó Centrometal d.o.o.
Hűtőközeg töltőtömeg 3,6 kg
Névleges teljesítmény 16 kW
Teljesítmény 16.3 W
Áramerősség igény 28 Amper
Előrem./Visszat. csatlakozás 32-es R
Tömeg 177 kg
Szélesség 1404 mm
Magasság 1414 mm
Mélység 405 mm
Garancia időtartam 2 év
Árukereső.hu Árukereső.hu