Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
Termékek Menü

Centrometal El-Cm Classic 6 kW fali elektromos kazán központi fűtéshez

Ár:
187.900 Ft
184.900 Ft (145.591 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 3.000 Ft

6 kW névleges teljesítményű elektromos vízteres kazán központi fűtéshez, beépített Wilo Yonos Para frekvencia szabályozott keringető szivattyúval, tágulási tartállyal, biztonsági berendezésekkel és 99%-os működési hatásfokkal.


Információ: 30/321-7971 vagy 30/556-3274

Elérhetőség: 3 db raktáron
Várható szállítás: 2019. október 17.
Szállítási díj: Ingyenes
Menny.:db

Csomag ajánlatok

Centrometal El-Cm Classic 6 kW + Mágneses iszapleválasztó szett

Leírás


Centrometal El-Cm Classic 6 kW

Hivatalos megnevezése elektromos vízteres kazán, de a köznyelv használja a villany kazán, villany cirkó, elektromos fali kazán elnevezést is. Olyan elektromos üzemű fűtőelemekkel ellátott kazánok, melyek a kazánban lévő vízmennyiséget, a beállított előremenő vízhőmérséklet igényt figyelembe véve automatikusan felfűtik. A kazán automatikus indítását és leállítását szoba termosztát végzi, mely a felhasználó által beállított szoba hőmérséklet érték alapján szabályozza a működést. 
6 kW teljesítményű elektromos vízteres kazán 99%-os hatásfokkal, fal, padló vagy radiátoros központi fűtési rendszerekhez. Megújult vezérlőpanellel, új Wilo Yonos Para keringető szivattyúval és a vezérlőpanelen manuálisan 3 teljesítmény lépcsőben leszabályozható maximális teljesítménnyel.
A beállítható maximális teljesítménynek köszönhetően, a kazán nem csak 6 kW, hanem 4 és 2 kW beállított maximális teljesítménnyel is üzemeltethető. (a csökkentett maximális felvett teljesítmény értelem szerűen a leadott hőteljesítményt is csökkenti)

Centrometal El-Cm Classic elektromos kazán bemutató videó:


Fűtési meleg víz előállítás 10-80°C vezérlet hőmérséklet (4-85°C működési hőmérséklet tartomány) és 0,6-2,2 bar üzemi nyomás tartományban áll rendelkezésre (0,4-2,6 bar működési nyomás tartomány).
Az El-Cm Classic kazán gyárilag beépített fűtési keringető szivattyúval, digitális kijelzővel szerelt intelligens vezérléssel, ezen kívül tágulási tartállyal, és a működéshez szükséges biztonsági berendezésekkel szállított.
Üzemeltetéséhez egy vagy három fázisú elektromos csatlakoztatás szükséges (230V bekötés kizárólag a 6 és 9 kW esetén lehetséges), a kazán tág üzemi nyomás tartományának köszönhetően nyitott és zárt fűtési rendszerre egyaránt kapcsolható (a fűtésrendszer minimális nyomása a kazán működéséhez 0,4 bar).

Amennyiben a fűtés mellett használati meleg víz előállításra is szeretné az elektromos kazánt használni, két lehetőség közül választhat. Kiegészítő indirekt használati meleg víz tartállyal kombinálva a Centrometal El-Cm Compact ePlus és a Termostroj Termo-Block PTV kazánokat ajánljuk. Átfolyós rendszerű használati meleg víz előállításra a Termostroj Termo-Kombi kazánokat kínáljuk.


Letölthető prospektus. A letöltéséhez kérjük kattintson a lenti képre.GYIK = gyakran ismételt kérdések a Centrometal El-Cm Classic 6 kW kazánhoz

   
A meleg vizes központi fűtési rendszerekre kialakított kazán bármely radiátoros, padló vagy fal fűtési rendszerbe beköthető.
Az előremenő vízhőmérséklete széles hőmérséklet tartományban (10-80°C), a vezérlő panelen 1°C fokos hőmérséklet lépcsőben beállítható.

 
A 6 kW-os Centrometal elektromos kazán gyárilag előkészített egyés három fázisú elektromos hálózatra való csatlakoztatásra.
Ami fontos, hogy a berendezés bekötéséhez szükséges hálózati feszültség (kismegszakító) rendelkezésre álljon, illetve a kazán közvetlen elektromos bekötése a megfelelő keresztmetszetű vezetővel történjen.

 


Az elektromos kazán üzemeltetésnek az egyik legfontosabb kérdése, hogy a megfelelő Amper mennyiség az elektromos hálózatban rendelkezésre áll-e.
A 6 kW-os kazán üzemeltetéséhez minimum 1x 26 Amper vagy 3x 9 Amper rendelkezésre kell hogy álljon.
Kérjük vegye figyelembe a szükséges elektromos hálózat méretezéséhez az ingatlan összes elektromos fogyasztójának teljesítményét. Amennyiben alul méretezik az elektromos hálózatot, több eszköz együttes működtetése esetén a kismegszakító folyamatosan leveri a biztosítékot.

 

 
A 6 kW-os elektromos kazán rendkívül magas működési hatásfokkal üzemel. A gyakorlatban a felvett elektromos teljesítmény szinte teljes egésze megjelenik hőenergiaként a rendszerben.
 


A kazán maximális teljesítménye három lépcsőben manuálisan, a vezérlőpanelen lehatárolható.
A beállítható kazán teljesítmény lépcsők 2/4/6 kW. Kérjük vegye figyelembe, hogy a csökkentett teljesítményű lépcsőkben a felvett és leadott maximális teljesítmény is eltér a maximális kazán teljesítménytől.

 


A teljesítményre vonatkoztatott kifűtési kapacitás az ingatlan hőszigeteltségétől függően, az ingatlan alapterületétől, átlagos belmagasságától, homlokzatának és nyílászáróinak hőszigeteltségi színvonalától függ.
Új építésű ingatlanok esetén akár 80 m2, felújított (homlokzati hőszigeteléssel és korszerű nyílászárókkal) ingatlanok esetén 60 m2, míg régi típusú nyílászárókkal és külső szigetelés nélküli lakások vagy családi házak esetén 40 m2 hasznos alapterület befűtésében gondolkodhat.

 


Az elektromos kazánok működése rendkívül pontosan szabályozott és ennek köszönhetően környezetbarát energia felhasználású. A teljesítményét a teljes modulált teljesítmény tartományban maximális hatásfokkal képes biztosítani. Ennek köszönhetőn elhanyagolható túlfűtéssel biztosítja Önnek a beállított előremenő fűtési víz hőmérsékletet.
Digitális és moduláris fűtési teljesítmény szabályzása három teljesítmény lépcsőben 0-99% között működik, melynek megfelelően a fűtési teljesítmény lépcsőket az aktuális hőigénynek megfelelően kapcsolja be, vagy le automatikusan a vezérlés.
Az intelligens vezérlésnek köszönhetően az elektromos kazán csak a nagyobb fűtési meleg víz kapacitás igények esetén működik maximális teljesítményen.

 


Elhanyagolható zajterhelés mellett, gyakorlatilag hangtalan üzemű berendezés, melyet a lakás vagy ház bármely részén felszerelhet. Működése sem kéményt sem friss levegőt nem igényel.
 


Az elektromos kazán alapfelszereltségben egy beépített ERP Ready, WILO Yonos PARA MSL 12/6-RKA W M, frekvencia szabályozott, korszerű és minimális áram fogyasztással (3-45 Wh) bíró főköri keringető szivattyúval szerelt.
 


Az elektromos kazán alapfelszereltségben egy galvanizált külső és belső felületű, zárt tágulási tartállyal szerelt (8 liter).
 


Bár lehetséges az elektromos kazánt egy beállított előremenő vízhőmérséklettel folyamatos üzemben is használni, a felhasználói kényelem és a takarékos működtetés érdekében üzemeltetéséhez szoba termosztát használata javasolt, mely az aktuális hőigényt figyelembe véve indítja vagy állítja meg a kazánt.

 


Az El-Cm Classic kazán a vásárlástól számított 25 hónap teljeskörű garanciával rendelkezik a kazántest hegesztési minőségére vagy víz szivárgásra, valamint a kazán beépített elektromos komponenseire. 
A kazánhoz vásárolható plusz garancia:
12 hónap bruttó 9.900,- Ft felárért a vásárlástól számított összesen 37 hónap teljeskörű garanciával rendelkezik, vagy
25 hónap garancia bruttó 14.500,- Ft felárért ezzel együtt a kazán, a vásárlástól számított összesen 
50 hónap teljeskörű garanciával rendelkezik.

FONTOS! A garancia feltétele a mágneses iszapleválasztó beépítése a visszatérő ágba.


Letölthető dokumentumok


  

Az Centrometal El-Cm Classic 6 kW elektromos kazán fontosabb műszaki jellemzői:

 • Alsó előremenő és visszatérő fűtési rendszer csatlakozás (3/4")
 • Kazán víz hőmérséklet érzékelő (elektronikus hőmérséklet érték kijelzés, beállított és aktuális érték megjelenítése a kezelő panelen)

 • Kazán túlmelegedés esetén (85°C felett) automatikus működésű biztonsági termosztát

 • Alacsony vagy túlnyomás esetén (0,4 bar alatt / 2,6 bar felett) biztonsági kapcsoló, mely megakadályozza a kazán működését 

 • Kazán nyomás érzékelő a szivattyún (aktuális nyomás érték megjelenítése a kezelő panelen) 

 • Frekvencia szabályzott főköri keringető szivattyú (ERP Ready) túláram elleni védelemmel és ráépített automatikus légtelenítő szeleppel, a kazán fűtési funkciójának leállása után 2 perces után futással

 • Beépített biztonsági szelep túlnyomás esetére a szivattyún (3 bar)

 • IP40-es érintésvédelmi besorolás 

 • Kazántest 12,5 liter űrtartalommal és 15 mm vastagságú hőszigeteléssel 

 • Kazántest felső részén elhelyezett gyors-légtelenítő szelep

 • Elektromos fűtőbetétek (3 db 2000 Watt-os), teljesítmény lépcsőnkénti kapcsolási lehetőséggel 

 • Pontos teljesítmény szabályzást biztosító kazánvezérlés, szoba termosztát bekötési lehetőséggel

 • Kazán előremenő fűtési meleg víz hőmérsékletének szabályzása 10-80°C vezérlet hőmérséklet tartományban

 • Kazán teljes teljesítményének felépítése teljesítmény lépcsőként 3 mp-es időeltolásokkal 

 • Beszerelése elektromos és fűtés szerelő szakembert igényel, azonban további kötelező beüzemelés vagy műszaki szemle nélkül használatba vehető

 • A fűtési rendszerekhez elfagyás elleni védelemnek a gyártó a ThermoFluid​ típusú hőközlő folyadék használatát javasolja.A Centrometal El-Cm Classic 6 kW elektromos kazán alapfelszereltsége:

 • vízteres kazántest digitális vezérléssel és elektromos fűtőbetétekkel

 • kazántest burkolat és rögzítési eszközök a falra való felszereléshez

 • beépített fűtési szivattyú, tágulási tartály és biztonsági berendezések

 • magyar nyelvű kezelési utasítás

 • 25 hónap teljes körű garancia​Rendelhető kiegészítők (lásd lent, Kapcsolódó termékek):

 • manuális vagy digitális szoba termosztát


   

Paraméterek

Alapfelszereltségű keringtető szivattyú és zárt tágulási tartály igen
Elektromos csatlakozás típusa 230 V (egyfázisú) és 400 V (háromfázisú)
Felhasználás célja központi fűtés
Fűtési rendszer típusa nyitott és zárt fűtési rendszer
Garancia időtartama 25 hónap teljeskörű garancia
Kazán vezérlés fagyvédő funkcióval nem
Vezérlő panel típusa elektronikus digitális
Gyártó Centrometal d.o.o.
Névleges teljesítmény 6 kW
Áramerősség igény 1x26,1 / 3x8,7 Amper
Elektromos fűtőbetét 3x 2 kW
Max. üzemi hőmérséklet 80 °C
Víztartalom 12 lit.
Előrem./Visszat. csatlakozás 3/4 R
Max. üzemi nyomás 2.6 bar
Tömeg 23 kg
Szélesség 430 mm
Magasság 710 mm
Mélység 230 mm

Kapcsolódó termékek

Raktáron - 7 nap múlva átvehető
6.950 Ft (5.472 Ft + ÁFA)
Raktáron - 2 nap múlva átvehető
21.300 Ft (16.772 Ft + ÁFA)
Raktáron - 2 nap múlva átvehető
14.500 Ft (11.417 Ft + ÁFA)
Raktáron - 2 nap múlva átvehető
9.900 Ft (7.795 Ft + ÁFA)