Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
Termékek Menü

Centrometal El-Cm Basic "Szett" 24 kW elektromos kazán központi fűtéshez tágulási tartállyal és keringető szivattyúval

Ár:
192.500 Ft (151.575 Ft + ÁFA)
Extra alacsony zajterhelésű, 24 kW teljesítményű elektromos vízteres kazán központi fűtéshez. Kialakításának köszönhetően elsődleges vagy másodlagos hőforrásként, például egy szilárd tüzelésű kazán kiegészítéseként is jól használható. Egy vegyes tüzelésű kazánnal párhuzamosan beépítve, a fa tüzelés gazdaságosságának és az elektromos fűtés kényelmének előnyeit ötvözi otthonába.

A Basic "Szett" csomagban, most frekvencia szabályozott Wilo keringető szivattyúval és 8 liter űrtartalmú Elbi tágulási tartállyal együtt rendelheti.

Információ: 30/321-7971 vagy 30/556-3274
Gyártó: Centrometal d.o.o.
Elérhetőség: 3 db raktáron
Várható szállítás: 2019. november 20.
Szállítási díj: Ingyenes
Menny.:db

Csomag ajánlatok

Centrometal El-Cm Basic Szett 24 kW + Mágneses iszapleválasztó szett

Leírás


Centrometal El-Cm Basic 24 kW + Wilo keringető szivattyú + Elbi tágulási tartály

Hivatalos megnevezése elektromos vízteres kazán, de a köznyelv használja a villany kazán, villany cirkó, elektromos fali kazán elnevezést is. Olyan elektromos üzemű fűtőelemekkel ellátott kazánok, melyek a kazánban lévő vízmennyiséget, a beállított előremenő vízhőmérséklet igényt figyelembe véve automatikusan felfűtik. A kazán automatikus indítását és leállítását szoba termosztát végzi, mely a felhasználó által beállított szoba hőmérséklet érték alapján szabályozza a működést. 
Extra alacsony zajterhelésű, 24 kW teljesítményű elektromos vízteres kazán központi fűtéshez. Kialakításának köszönhetően elsődleges vagy másodlagos hőforrásként, például egy szilárd tüzelésű kazán kiegészítéseként is jól használható. Egy vegyes tüzelésű kazánnal párhuzamosan fűtési rendszerbe kötve, a fa tüzelés gazdaságosságának és az elektromos fűtés kényelmének előnyeit ötvözi otthonába.

Centrometal El-Cm Basic elektromos kazán bemutató videó:


Az elektromos kazán üzemeltetéséhez a fűtési rendszerben főköri keringető szivattyú, tágulási tartály és túlnyomás esetére biztonsági berendezés megléte vagy beépítése szükséges.
Egyszerűen kezelhető vezérlő panel és szabályozható működés.

Fűtési meleg víz előállítás 10-75°C vezérlet hőmérséklet és 0,8-2,2 bar üzemi nyomás tartományban áll rendelkezésre.
Üzemeltetéséhez három fázisú elektromos csatlakoztatás szükséges (230V bekötés kizárólag a 6 és 9 kW esetén lehetséges), nyitott és zárt fűtési rendszerre egyaránt kapcsolható.


Amennyiben a fűtés mellett használati meleg víz előállításra is szeretné az elektromos kazánt használni, két lehetőség közül választhat. Kiegészítő indirekt használati meleg víz tartállyal kombinálva a Centrometal El-Cm Compact ePlus és a Termostroj Termo-Blok PTV kazánokat ajánjuk. Átfolyós rendszerű használati meleg víz előállításra a Termostroj Termo-Kombi kazánokat kínáljuk.

Az El-Cm Basic elektromos kazán teljesen hangtalan üzemű és kisméretű, működtetéséhez sem légcsere, sem kémény nem szükséges, melynek köszönhetően a lakásban bárhol felszerelhető.


A Basic "Szett" csomagban a kazán mellé WILO YONOS PARA RS 25/6 RKA 130 12 1", frekvencia szabályozott keringető szivattyút és 8 liter űrtartalmú ELBI ERP320/8 típusú zárt tágulási tartályt kínálunk. A csomagban kínált Wilo keringető szivattyú a gyártó más kazánjában is beépített eszköz, a gyártói ajánlás és méretezésnek megfelelően 6-27 kW teljesítmény tartományban. Az Elbi tágulási tartályok pedig szintén a Centrometal szilárd tüzelésű és elektromos kazánjainak a beépített és bevált komponensei. 

Letölthető prospektus. A letöltéséhez kérjük kattintson a lenti képre.GYIK = gyakran ismételt kérdések a Centrometal El-Cm Basic 24 kW kazánhoz

       
A meleg vizes központi fűtési rendszerekre kialakított kazán bármely radiátoros, padló vagy fal fűtési rendszerbe beköthető.
Az előremenő víz hőmérséklete széles hőmérséklet tartományban (10-75°C), a vezérlő felületen egy forgógombos szabályzóval beállítható.

     
A 24 kW-os Centrometal elektromos kazán gyárilag előkészített három fázisú elektromos hálózatra való csatlakoztatásra.
Ami fontos, hogy a berendezés bekötéséhez szükséges hálózati feszültség (kismegszakító) rendelkezésre álljon, illetve a kazán közvetlen elektromos bekötése a megfelelő keresztmetszetű vezetővel történjen.

 


Az elektromos kazán üzemeltetésnek az egyik legfontosabb kérdése, hogy a megfelelő Amper mennyiség az elektromos hálózatban rendelkezésre áll-e.
A 24 kW-os kazán üzemeltetéséhez minimum 3x 36,4 Amper rendelkezésre kell hogy álljon.
Kérjük, vegye figyelembe a szükséges elektromos hálózat méretezéséhez az ingatlan összes elektromos fogyasztójának teljesítményét. Amennyiben alul méretezik az elektromos hálózatot, több eszköz együttes működtetése esetén a kismegszakító folyamatosan leveri a biztosítékot.

 

 
A 24 kW-os elektromos kazán rendkívül magas működési hatásfokkal üzemel. A gyakorlatban a felvett elektromos teljesítmény szinte teljes egésze megjelenik hőenergiaként a rendszerben.
 


A teljesítményre vonatkoztatott kifűtési kapacitás az ingatlan hőszigeteltségétől függően, az ingatlan alapterületétől, átlagos belmagasságától, homlokzatának és nyílászáróinak hőszigeteltségi színvonalától függ.
Új építésű ingatlanok esetén akár 270 m2felújított (homlokzati hőszigeteléssel és korszerű nyílászárókkal) ingatlanok esetén 210 m2, míg régi típusú nyílászárókkal és külső szigetelés nélküli lakások vagy családi házak esetén 160 m2 hasznos alapterület befűtésében gondolkodhat. 

 


Az elektromos kazánok működése rendkívül pontosan szabályozott és ennek köszönhetően környezetbarát energia felhasználású. A teljesítményét a teljes modulált teljesítmény tartományban maximális hatásfokkal képes biztosítani. Ennek köszönhetőn elhanyagolható túlfűtéssel biztosítja Önnek a beállított előremenő fűtési víz hőmérsékletet.
A moduláris fűtési teljesítmény szabályzása 0-99% között működik, melynek megfelelően a fűtési teljesítményt az aktuális hőigénynek megfelelően kapcsolja be, vagy le automatikusan a vezérlés.
Az intelligens vezérlésnek köszönhetően az elektromos kazán csak a nagyobb fűtési meleg víz kapacitás igények esetén működik tartósan maximális teljesítményen.

 


Elhanyagolható zajterhelés mellett, gyakorlatilag hangtalan üzemű berendezés, melyet a lakás vagy ház bármely részén felszerelhet. Működése sem kéményt sem friss levegőt nem igényel.
 


Bár lehetséges az elektromos kazánt egy beállított előremenő víz hőmérséklettel folyamatos üzemben is használni, a felhasználói kényelem és a takarékos működtetés érdekében üzemeltetéséhez szoba termosztát használata javasolt, mely az aktuális hőigényt figyelembe véve indítja vagy állítja meg a kazánt. 

 


Az El-Cm Basic kazán a vásárlástól számított 12 hónap teljes körű garanciával rendelkezik a kazántest hegesztési minőségére vagy víz szivárgásra, valamint a kazán beépített elektromos komponenseire. 
Bruttó 9.900,- Ft felárért a kazánhoz vásárolható plusz 38 hónap garancia, mellyel együtt a kazán, a vásárlástól számított összesen 50 hónap teljes körű garanciával rendelkezik. Fontos, hogy az extra 38 hónap garancia kizárólag az El-Cm Basic kazánra vonatkozik, a szettben vele együtt szállított keringető szivattyúra és tágulási tartályra nem.

FONTOS! A garancia feltétele a mágneses iszapleválasztó beépítése a visszatérő ágba.


Letölthető dokumentumok

  


A Centrometal El-Cm Basic 24 kW elektromos kazán fontosabb műszaki jellemzői:

 • Felső kialakítású előremenő és visszatérő fűtési rendszer csatlakozás (1")

 • Kazán víz hőmérséklet érzékelő és forgó gombos kialakítású szabályzóval rendelkező kazán termosztát (kazán víz / előremenő víz hőmérséklet beállítása)

 • Három csoportban (8+8+8 kW), manuálisan bekapcsolható kazán teljesítmény

 • IP40-es érintésvédelmi besorolás 

 • Kazántest 10 mm vastagságú hőszigeteléssel 

 • Kazánvezérlés szoba termosztát bekötési lehetőséggel

 • Szükséges biztosíték 3x40 Amper

 • Biztonsági termosztát (103°C)

 • Beszerelése szakembert igényel, de egy ellenőrzési lista kitöltése után, további kötelező beüzemelés vagy műszaki szemle nélkül használatba vehető

 • A fűtési rendszerekhez elfagyás elleni védelemnek a gyártó a ThermoFluid​ típusú hőközlő folyadék használatát javasolja
   

A WILO YONOS PARA RS 25/6 RKA 130 12 1" keringető szivattyú fontosabb műszaki jellemzői:

 • öntöttvas szivattyú ház kataphorézises kezeléssel
 • kizárólag fűtési célra
 • integrált motor védelem
 • szivattyú tengely rozsdamentes anyagból
 • külső menetes csatlakozók DN 25
 • szállítási magasság 6,2 m, Q=0 m3/h
 • maximális szállítási térfogat 3,3 m3/h
 • teljes mélység 130 mm
 • G=1", L1=65 mm
 • energia hatékonysági index (EEI) <0,2
 • maximális statikus nyomás PN 6
 • elektromos csatlakozás 230V +10%/-15% 50/60 Hz (IEC60038 standard)
 • érintésvédelmi osztály IPx4D
 • szigeteltségi osztály F
 • minimális szívási távolság 50/95°C 0,5/4,5 m
 • szabályozott fordulatszám 800-4300 rpm
 • teljesítmény 3-45 W
 • 0,03-0,44 A áramerősség


Elbi ERP 320/8 zárt tágulási tartály műszaki jellemzők:

 

 • 8 liter űrtartalom
 • 1-3 bar üzemi nyomás tartomány
 • 3/4" csatlakozás
 • maximum 90°C üzemi hőmérséklet
 • kizárólag fűtési rendszerben való használatra


A Centrometal El-Cm Basic "Szett" 24 kW kazán alapfelszereltsége:

 

 • vízteres kazántest kazántermosztáttal és elektromos fűtőbetétekkel
 • kazántest burkolat és rögzítési eszközök a falra való felszereléshez
 • Elbi ERP 320/8 zárt tágulási tartály
 • WILO YONOS PARA RS 25/6 RKA 130 12 1" keringető szivattyú 
 • magyar nyelvű kezelési utasítás
 • 12 hónap teljes körű garancia​ a kazánra


Rendelhető kiegészítők (lásd lent, Kapcsolódó termékek):

 • manuális vagy digitális szoba termosztát
   

Paraméterek

Alapfelszereltségű keringtető szivattyú és zárt tágulási tartály igen
Elektromos csatlakozás típusa 400 V (háromfázisú)
Felhasználás célja központi fűtés
Fűtési rendszer típusa nyitott és zárt fűtési rendszer
Garancia időtartama 12 hónap teljeskörű garancia
Kazán vezérlés fagyvédő funkcióval nem
Vezérlő panel típusa mechanikus
Gyártó Centrometal d.o.o.
Névleges teljesítmény 24 kW
Áramerősség igény 3x36,4 Amper
Elektromos fűtőbetét 3x8 kW
Max. üzemi hőmérséklet 80 °C
Víztartalom 20 lit.
Előrem./Visszat. csatlakozás 1 R
Max. üzemi nyomás 2.5 bar
Tömeg 20 kg
Szélesség 375 mm
Magasság 630 mm
Mélység 180 mm