Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
Kategóriák
Centrometal El-Cm Basic "Szett" 12 kW elektromos kazán központi fűtéshez tágulási tartállyal és keringető szivattyúval
Kép 1/14 - Centrometal El-Cm Basic "Szett" 12 kW elektromos kazán központi fűtéshez tágulási tartállyal és keringető szivattyúval
Kép 2/14 - Befoglaló méretek - Centrometal El-Cm Basic
Kép 3/14 - Felülnézet és kezelő felület El-Cm Basic
Kép 4/14 - Kapcsolási séma - El-Cm Basic
Kép 5/14 - Telepítési távolságok - El-Cm Basic
Kép 6/14 - Energia cimke
Kép 7/14 - Centrometal El-Cm Basic
Kép 8/14 - Centrometal El-Cm Basic
Kép 9/14 - Centrometal El-Cm Basic
Kép 10/14 - Centrometal El-Cm Basic
Kép 11/14 - Centrometal El-Cm Basic
Kép 12/14 - FALCON HECPHD 25-6-180 keringető szivattyú
Kép 13/14 - FALCON HECPHD 25-6-180 keringető szivattyú
Kép 14/14 - ELBI ERP 320/8 zárt tágulási tartály
INGYENES KISZÁLLÍTÁS
INGYENES KISZÁLLÍTÁS
magyarországi címre
SZERVIZ SZOLGÁLTATÁS
SZERVIZ SZOLGÁLTATÁS
országos lefedettség
ALKATRÉSZ ELLÁTÁS
ALKATRÉSZ ELLÁTÁS
saját raktárkészletről
Centrometal El-Cm Basic Szett 12 kW elektromos kazán központi fűtéshez tágulási tartállyal és Falcon keringető szivattyúval
234.500 Ft (184.646 Ft + ÁFA)

Centrometal El-Cm Basic Szett 12 kW elektromos kazán központi fűtéshez tágulási tartállyal és Falcon keringető szivattyúval

234.500 Ft (184.646 Ft + ÁFA)

Extra alacsony zajterhelésű, 12 kW teljesítményű elektromos vízteres kazán központi fűtéshez. Kialakításának köszönhetően elsődleges vagy másodlagos hőforrásként, például egy szilárd tüzelésű kazán kiegészítéseként is jól használható. Egy vegyes tüzelésű kazánnal párhuzamosan beépítve, a fa tüzelés gazdaságosságának és az elektromos fűtés kényelmének előnyeit ötvözi otthonába.


A Basic "Szett" csomagban, most frekvencia szabályozott keringető szivattyúval és 8 liter űrtartalmú Elbi tágulási tartállyal együtt rendelheti.


Információ: 30/321-7971 vagy 30/556-3274
Gyártó: Centrometal d.o.o.

Youtube videók

Leírás és Paraméterek


Centrometal El-Cm Basic 12 kW + FALCON HECPHD 6/4" keringető szivattyú + Elbi tágulási tartály

Hivatalos megnevezése elektromos vízteres kazán, de a köznyelv használja a villany kazán, villany cirkó, elektromos fali kazán elnevezést is. Olyan elektromos üzemű fűtőelemekkel ellátott kazánok, melyek a kazánban lévő vízmennyiséget, a beállított előremenő vízhőmérséklet igényt figyelembe véve automatikusan felfűtik. A kazán automatikus indítását és leállítását szoba termosztát végzi, mely a felhasználó által beállított szoba hőmérséklet érték alapján szabályozza a működést. 
Extra alacsony zajterhelésű, 12 kW teljesítményű elektromos vízteres kazán központi fűtéshez. Kialakításának köszönhetően elsődleges vagy másodlagos hőforrásként, például egy szilárd tüzelésű kazán kiegészítéseként is jól használható. Egy vegyes tüzelésű kazánnal párhuzamosan fűtési rendszerbe kötve, a fa tüzelés gazdaságosságának és az elektromos fűtés kényelmének előnyeit ötvözi otthonába.

Centrometal El-Cm Basic elektromos kazán bemutató videó:

Centrometal El-Cm Basic elektromos kazán rövid animációs bemutató videó:

Az elektromos kazán üzemeltetéséhez a fűtési rendszerben főköri keringető szivattyú, tágulási tartály és túlnyomás esetére biztonsági berendezés megléte vagy beépítése szükséges.
Egyszerűen kezelhető vezérlő panel és szabályozható működés.

Fűtési meleg víz előállítás 20-80°C szabályozott hőmérséklet tartományban. Javasolt minimális üzemi nyomás 0,5 bar, mely nem a kazán, hanem a keringető szivattyúk működéséhez szükséges, míg a maximális üzemi nyomás 3,0 bar. 
Üzemeltetéséhez egy vagy három fázisú elektromos csatlakoztatás szükséges (230V bekötés kizárólag a 6 és 9 kW esetén lehetséges), nyitott és zárt fűtési rendszerre egyaránt kapcsolható.


Amennyiben a fűtés mellett használati meleg víz előállításra is szeretné az elektromos kazánt használni, két lehetőség közül választhat. Kiegészítő indirekt használati meleg víz tartállyal kombinálva a Centrometal El-Cm Compact ePlus és a Termostroj Termo-Blok PTV kazánokat ajánjuk. Átfolyós rendszerű használati meleg víz előállításra a Termostroj Termo-Kombi kazánokat kínáljuk.

Az El-Cm Basic elektromos kazán teljesen hangtalan üzemű és kisméretű, működtetéséhez sem légcsere, sem kémény nem szükséges, melynek köszönhetően a lakásban bárhol felszerelhető.


A Basic "Szett" csomagban a kazán mellé FALCON HECPHD 25-6-180 6/4", frekvencia szabályozott keringető szivattyút és 8 liter űrtartalmú ELBI ERP320/8 típusú zárt tágulási tartályt kínálunk.

Elektromos kazán CSOMAGAJÁNLATOK - csomagban még kedvezőbb áron! (kattintson a lenti képre)

Csomagajánlat

Letölthető prospektusok. A letöltéséhez kérjük kattintson a lenti képekre.

Centrometal Basic prospektus      FALCON keringető szivattyú prospektus

GYIK = gyakran ismételt kérdések a Centrometal El-Cm Basic 12 kW kazánhoz

     
A meleg vizes központi fűtési rendszerekre kialakított kazán bármely radiátoros, padló vagy fal fűtési rendszerbe beköthető.
Az előremenő víz hőmérséklete széles hőmérséklet tartományban (10-75°C), a vezérlő felületen egy forgógombos szabályzóval beállítható.

   
A 12 kW-os Centrometal elektromos kazán gyárilag előkészített három fázisú elektromos hálózatra való csatlakoztatásra.
Ami fontos, hogy a berendezés bekötéséhez szükséges hálózati feszültség (kismegszakító) rendelkezésre álljon, illetve a kazán közvetlen elektromos bekötése a megfelelő keresztmetszetű vezetővel történjen.

 


Az elektromos kazán üzemeltetésnek az egyik legfontosabb kérdése, hogy a megfelelő Amper mennyiség az elektromos hálózatban rendelkezésre áll-e.
A 12 kW-os kazán üzemeltetéséhez minimum 3x 18,2 Amper rendelkezésre kell hogy álljon.
Kérjük, vegye figyelembe a szükséges elektromos hálózat méretezéséhez az ingatlan összes elektromos fogyasztójának teljesítményét. Amennyiben alul méretezik az elektromos hálózatot, több eszköz együttes működtetése esetén a kismegszakító folyamatosan leveri a biztosítékot.

 

 
A 12 kW-os elektromos kazán rendkívül magas működési hatásfokkal üzemel. A gyakorlatban a felvett elektromos teljesítmény szinte teljes egésze megjelenik hőenergiaként a rendszerben.
 


A teljesítményre vonatkoztatott kifűtési kapacitás az ingatlan hőszigeteltségétől függően, az ingatlan alapterületétől, átlagos belmagasságától, homlokzatának és nyílászáróinak hőszigeteltségi színvonalától függ.
Új építésű ingatlanok esetén akár 130 m2felújított (homlokzati hőszigeteléssel és korszerű nyílászárókkal) ingatlanok esetén 100 m2, míg régi típusú nyílászárókkal és külső szigetelés nélküli lakások vagy családi házak esetén 80 m2 hasznos alapterület befűtésében gondolkodhat. 

 


Az elektromos kazánok működése rendkívül pontosan szabályozott és ennek köszönhetően környezetbarát energia felhasználású. A teljesítményét a teljes modulált teljesítmény tartományban maximális hatásfokkal képes biztosítani. Ennek köszönhetőn elhanyagolható túlfűtéssel biztosítja Önnek a beállított előremenő fűtési víz hőmérsékletet.
A moduláris fűtési teljesítmény szabályzása 0-99% között működik, melynek megfelelően a fűtési teljesítményt az aktuális hőigénynek megfelelően kapcsolja be, vagy le automatikusan a vezérlés.
Az intelligens vezérlésnek köszönhetően az elektromos kazán csak a nagyobb fűtési meleg víz kapacitás igények esetén működik tartósan maximális teljesítményen.

 


Elhanyagolható zajterhelés mellett, gyakorlatilag hangtalan üzemű berendezés, melyet a lakás vagy ház bármely részén felszerelhet. Működése sem kéményt sem friss levegőt nem igényel.
 


Bár lehetséges az elektromos kazánt egy beállított előremenő víz hőmérséklettel folyamatos üzemben is használni, a felhasználói kényelem és a takarékos működtetés érdekében üzemeltetéséhez szoba termosztát használata javasolt, mely az aktuális hőigényt figyelembe véve indítja vagy állítja meg a kazánt. 

 


Az El-Cm Basic kazán a vásárlástól számított 24 hónap teljes körű garanciával rendelkezik a kazántest hegesztési minőségére vagy víz szivárgásra, valamint a kazán beépített elektromos komponenseire. A szettben kínált FALCON HECPHD keringető szivattyú 18 hónap, az ELBI zárt tágulási tartály 12 hónap általános gyártói garanciával rendelkezik.
Bruttó 11.990,- Ft felárért a kazánhoz vásárolható plusz 26 hónap garancia, mellyel együtt a kazán, a vásárlástól számított összesen 50 hónap teljes körű garanciával rendelkezik. Fontos, hogy az extra 26 hónap garancia kizárólag az El-Cm Basic kazánra vonatkozik, a szettben vele együtt szállított keringető szivattyúra és tágulási tartályra nem.

FONTOS! A garancia feltétele a mágneses iszapleválasztó beépítése a visszatérő ágba.

Letölthető Telepítési és használati útmutató, Műszaki adatok és Energia címke

Centrometal El-Cm Basic használati útmutató      Centrometal El-Cm Basic műszaki adatok                  Centrometal El-Cm Basic ErP címke

A Centrometal El-Cm Basic 12 kW elektromos kazán fontosabb műszaki jellemzői:

 • Felső kialakítású előremenő és visszatérő fűtési rendszer csatlakozás (1")

 • Kazán víz hőmérséklet érzékelő és forgó gombos kialakítású szabályzóval rendelkező kazán termosztát (kazán víz / előremenő víz hőmérséklet beállítása)

 • Kettő csoportban (6+6 kW), manuálisan bekapcsolható kazán teljesítmény

 • IP20-as érintésvédelmi besorolás 

 • Kazántest 10 mm vastagságú hőszigeteléssel 

 • Kazánvezérlés szoba termosztát bekötési lehetőséggel

 • Szükséges biztosíték 3x25 Amper

 • Biztonsági termosztát (103°C)

 • Beszerelése szakembert igényel, de egy ellenőrzési lista kitöltése után, további kötelező beüzemelés vagy műszaki szemle nélkül használatba vehető

 • A fűtési rendszerekhez elfagyás elleni védelemnek a gyártó a ThermoFluid​ típusú hőközlő folyadék használatát javasolja
   

FALCON HECPHD keringető szivattyú felhasználása 
Minden hagyományos fűtési rendszerbe telepíthető:

 • Lakossági és üzemi

 • Magas és alacsony fűtési előre menő fűtőközegű hőmérsékletnél

 • Fűtési, napkollektor és hőszivattyú rendszerben

 • HMV, háztartási meleg víz ellátásban

 • víznyomás szinten tartásához


FALCON HECPHD keringető szivattyú tulajdonságai és előnyei:

 • Gazdaságos üzemeltetés, köszönhetően az „A” energia hatékonysági besorolásnak

 • Állandó mágneses motor, kisméretű tekercseléssel,

 • Intelligens frekvencia szabályzott működés,

 • Nyomás arányos működési mód,

 • Csendes működés, maximum 43 dB kibocsájtás,

 • Átlátható fogyasztás, kijelzi az aktuális energia felhasználást (P1) Watt,

 • Éjszakai üzemmód,

 • Szivárgás mentes kialakítás, 

 • Többféle üzemeltetési funkció

 • 6/4"-os csatlakozásokkal


A keringető szivattyú alkalmazhatósági határértékei:

 • Folyadék hőmérséklet: 2 C – 110 C

 • Maximum külső hőmérséklet: +40 C

 • Maximum rendszer nyomás: 10 bar

 • Elektromos csatlakozás: 220V-240V; 50/60Hz

 • Szigetelési osztály: F

 • Szivattyúzott folyadék típusa: A folyadék típusa nem tartalmazhat szilárd, olajos vagy ásványi anyagokat, kémiailag semleges és nem korrozív

 • Beépítés: a motort tengelyt csak vízszintesen lehet beépíteni


Elbi ERP 320/8 zárt
tágulási tartály műszaki jellemzők:

 • 8 liter űrtartalom

 • 1-3 bar üzemi nyomás tartomány

 • 3/4" csatlakozás

 • maximum 90°C üzemi hőmérséklet

 • kizárólag fűtési rendszerben való használatra


A Centrometal El-Cm Basic "Szett" 12 kW kazán alapfelszereltsége:

 • vízteres kazántest kazántermosztáttal és elektromos fűtőbetétekkel

 • kazántest burkolat és rögzítési eszközök a falra való felszereléshez

 • Elbi ERP 320/8 zárt tágulási tartály

 • Falcon HECPHD 25-6-180 6/4" keringető szivattyú 

 • magyar nyelvű kezelési utasítás

 • 24 hónap teljes körű garancia​ a kazánra, 18 hónap a keringető szivattyúra, 12 hónap a tágulási tartályra


Rendelhető kiegészítők (lásd lent, Kapcsolódó termékek):

 • manuális vagy digitális szoba termosztát

 • felárért rendelhető Wilo Yonos Para keringető szivattyú az alapfelszereltségű Falcon HECPHD keringető szivattyú helyett
   

Árukereső.hu Árukereső.hu